Skjeggkre bekjempelse – gjøre selv eller få fast pris

nov 24, 2022 | Diverse

Hvis du noen gang har sett en skjeggkre veldig nært så vet du nøyaktig hvorfor de har navnet sitt. De tilhører børstehale familien, på grunn av sine tre lange, børsteliknende vedhengene bak på kroppen. Dette gir dem inntrykk av at de kan ha en hale.

skjeggkre

Skjeggkre er nærmest sportslige. De kan løpe raskt og klatre utsiden av bygninger for å komme inn. Disse skadedyrene er ekstremt motstandsdyktige og kan leve uten vann eller mat i lange tider. Lær mer om disse potensielt problematiske skadedyrene, hvordan du kan forhindre dem, og hva profesjonell skadedyrkontroll kan gjøre for å holde eiendommen fri for skjeggkre.

Hva om jeg ved et uhell skulle få skjeggkre i hus?

Skjeggkre, som mange andre skadedyr, kommer på jakt etter mat, ly og vann. Du er kanskje ikke klar over det, men du kan mate skjeggkre i hjemmet ditt og invitere dem til å være i hjemmet ditt. Disse forholdene kan tiltrekke og holde skjeggkre i hjemmet ditt:

  • Utette rør eller avløp som ikke fungerer som det skal
  • Våte og mugne områder
  • Høy luftfuktighet
  • Tilgang til blader og bøker i områder med skjeggkre.
  • Bruk av åpne beholdere for mat som sukker og mel.

Hvis du har oppdaget skjeggkre eller søvkre så ta kontakt med oss. Vi slår ned skjeggkre bestanden med behandlingen som er anbefalt av FHI, og den er så effektiv at vi kan gi deg lav pris på oppdraget. 

Kan skjeggkre se i mørket?

Skjeggkre finnes bare om natten. Skjeggkre foretrekker å gå ut i mørket om natten og lete etter mat. Å si at de har «nattsyn» er en liten overdrivelse, men de har spesialutviklede sammensatte øyne. De er følsomme for lys og kan se godt i mørke. Antennene til disse kreene er også følsomme. Denne følsomme antennen lar skjeggkreet navigere godt ved å føle seg rundt, slik at de kan jakte om natten.

Er skjeggkre skadelig for min familie eller eiendeler?

Den gode nyheten om skjeggkre er at de ikke truer mennesker. De biter eller stikker ikke og foretrekker å tilbringe tiden i mørke hjørner av ubrukte rom som kjellere og loft, eller hulrom i vegger. Så interaksjon med mennesker er ikke hyppig, og skjeggkre er ikke farlig.

Det største problemet forårsaket av skjeggkre er skaden de kan forårsake. Det største problemet med skjeggkre er skaden de kan forårsake på papir og andre materialer som lim, klær, papirprodukter, mel eller havre. Skjeggkre kan forårsake skade på familiens arvegods, for eksempel fotoalbum og brev. De kan også ødelegge klær, tepper og annet som er laget av organisk materiale. 

Her er typiske skader som skjeggkre lager, og det er veldig dumt på spesielt gamle bøker og annet som har høy verdi for deg.

skjeggkre skader

Kan jeg bekjempe skjeggkre selv?

Du kan slå ned angrepet ved å bruke tørkepulver slik som Insektnix Spray. Du får kjøpt Insektnix Spray hos Skadedyrproffen.no , men det vil ta tid og det vil kreve at du legger ut pulver en del ganger. I tillegg er det mer et forebyggende og reduserende tiltak, men ikke den metoden som er anbefalt å gjøre.

Hvordan bli kvitt skjeggkre fort?

Vi anbefaler å leie oss inn for å slå ned angrepet raskt. Det gjøres ved å legge ut mikropunkter med en åtegift som opprinnelig er laget mot kakerlakk. Denne heter Advion Cockroach Gel og kan kun benyttes av profesjonelle og sertifiserte skadedyrkontrollører.

Vi i Oslo Skadedyrkontroll har en helt spesiell teknikk, og meget godt og dyrt utstyr, som gjør at du ikke vil se at vi har vært i huset ditt. Men skjeggkreene vil spise av åtet, og de vil dø. Mikropunktene er så små at de ikke er farlige for hverken mennesker eller kjæledyr, og de vil være svært effektive mot skjeggkre. Punktene settes på steder der du ikke vil legge merke til dem.

Pris på skjeggkre bekjempelse

Skjeggkre bekjempelse ligger vanligvis på mellom 3000 og 5000 kroner hos oss for vanlige boenheter. Dette er vanlig totalpris pluss MVA. Dette er den nye metoden som anbefales men som slettes ikke alle skadedyrfirma bruker. Skjeggkre kan bli med hjem via flyttelass, pappesker fra i butikker og via kjøp av brukte møbler. Så dette rammer alle. Ta kontakt med oss for endelig pris for behandling mot skjeggkre der du har skjeggkre.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...