Fem effektive måter å bli kvitt mus fra garasjen din

aug 31, 2022 | Diverse

Garasjer er ofte svært utsatt for å bli invadert av mus da de har mørke områder for ly og ofte matkilder som fuglemat eller kjæledyrmat tilgjengelig. I tillegg er det vanskeligere for oss mennesker å oppdage mus i garasjer enn mus i hus. Skulle du derfor være så uheldig å oppdage mus i garasjen din, bør du gjøre tiltak umiddelbart for å unngå store skader som kan forårsakes av gnagerne.

Hvordan fjerne mus fra garasjen

Det er vanlig å finne mus i hjem og på arbeidsplasser, men ikke glem å sjekke garasjen for gnagere. Mus som skadedyr kan gnage gjennom vegger og ledninger, spre smitte til mennesker og forårsake brann. De er også kjent for å gnage på biler, og har forårsaket svært kostbare skader på biler.

Husk også å musesikre garasjen. Vi anbefaler å bruke musebørster til dette.

For å unngå å risikere sykdom eller skade på bygninger, bør du handle raskt når du finner spor etter mus i garasjen din slik at problemet ikke går ut av kontroll. Vi har derfor laget en liste over de fem mest effektive tiltakene for å bli kvitt mus i garasjen:

1. Klafffeller

Et av de vanligste og mest effektive tiltakene for å bli kvitt mus er å sette opp klafffeller i form av tradisjonelle fjærfeller.

Disse har et veldig enkelt design som har en utløsermekanisme der en metallstang slår mot mus som tråkker på en plate.

Musefelle klafffelle

For å lokke mus til å gå i fellen, må du bruke et agn som musen vil like. De fleste matvarer kan fungere, og mange bruker peanøttsmør. Vi anbefaler Provoke for best resultat.

spise mus

Fellen bør plasseres i et område hvor du ofte ser tegn til mus, enten ved spor av hekking eller avføring. Slaget fra metallstangen resulterer vanligvis i en rask og smertefri død. Du trenger ikke være redd for at musen skal deles i flere deler.

Fellen bør sjekkes ofte, da en død mus raskt kan etterlate seg en vond lukt som kan gjøre håndteringen enda mindre behagelig. I noen tilfeller kan fellen slå feil slik at musen ikke dør, men blir fanget av halen eller et bein. Da må du kanskje finne en metode for å avlive dyret for å unngå å plage det.

2. Levende fangstfeller

Hvis du ikke liker ideen om å drepe mus i en klappfelle, kan det være et alternativ å gå for en levendefangstfelle. Her vil fellen ha et design som lokker musen til å gå inn i fellen, og så vil musen falle gjennom en luke som fanger den levende.

levendefangende rotter og mus

Det neste du må gjøre da er å finne ut hva du skal gjøre med den levende musen nå som den har blitt fanget. Å slippe den ut i et boligområde ville ikke vært noen god idé, da vil den bare oppsøke et hjem igjen. Den beste løsningen vil ofte være å slippe musen inn i en
skogsområde, men husk at da blir det lett bytte for et rovdyr, så skjebnen til en mus ser ikke lys ut uansett hvilken type felle du bruker.

3. Hold en katt eller hund som kjæledyr

De riktige kattetypene, og noen få hunderaser, kan være svært effektive hjelpemidler til å finne og drepe mus. Hvis du allerede har en slik katt eller hund i huset, kan du prøve å la dem jakte på mus i garasjen noen timer hver uke. Dette fungerer best om natten da musene er nattaktive. Pass også på at du gjør katte- eller hundematen utilgjengelig for mus, da dette er en god matkilde for dem.

4. Mat til gnagere / musegift

Det finnes en rekke giftstoffer som kan brukes til å drepe mus, men dette bør være det siste alternativet du prøver da det ikke er en god måte for mus å dø på. Mange typer gift inneholder et stoff som får mus til å blø internt, ofte over flere dager. I tillegg kan du risikere at kjæledyr eller barn finner giften, og hvis giften inntas kan den forårsake alvorlig sykdom eller i verste fall føre til døden.

Hvis du likevel velger å bruke musegift, må du gjøre det veldig forsiktig og passe på å ikke bruke det på steder der barn eller andre dyr oppholder seg. Når mus dør av forgiftning, legg dem i en plastpose og kast dem sammen med husholdningsavfallet. Dette hindrer andre dyr i å spise den døde musen og få i seg gift.

5. Ring skadedyrkontroll

Noen ganger kan det være vanskelig å bli helt kvitt museproblemet selv om du har prøvd tipsene ovenfor. Hvis du fortsetter å se spor etter mus og ikke klarer å fange hele befolkningen, er det på tide å få hjelp fra profesjonelle fagfolk. Skadedyrkontrollen vil hjelpe deg å oppdage hvor musene kommer inn i garasjen og tilby raske og effektive løsninger på problemet, som er både dyr og
familievennlig.

Tips for forebygging mot mus

Når du har blitt kvitt mus fra garasjen, bør du ta forebyggende tiltak for å unngå å oppleve problemer igjen. Her er noen enkle tips for forebygging av mus:

  • Rengjør garasjen og tett alle hull og sprekker der mus kan komme inn. Ofte kan mus innendørs være et tegn på mangel på eller feilmontert musetape. Her bør du derfor ettermontere en musebørste eller musenett. Tetting av sprekker og hull med stålull før lapping kan også være effektivt.
  • Legg alle matkilder i tette beholdere. For eksempel fuglemat og kjæledyrmat i tette og forseglede plastbeholdere.
  • Spray en blanding av peppermynteekstrakt og vann rundt i garasjen og hjemmet en gang i uken. Peppermyntesprayen bør sprayes etter regnbyger, og dette vil holde mus og andre gnagere unna da de hater lukten. Du kan også eventuelt plante peppermynte rundt garasjen og hjemmet.
  • Bruk en musefanger for å hindre at mus kommer inn i garasjen. Musejegeren sender ut en ultralyd som ikke kan høres av mennesker, men for mus skaper det uutholdelig smerte.

Trenger du råd eller hjelp med problemer med mus i garasjen din? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...