Hold kakerlakker unna leiligheten din

aug 31, 2022 | Diverse

Hvis du er en som bor i en bygård, er sjansen stor for at du deler plass med andre «romkamerater» som ikke er mennesker. En av de mest fryktede skadedyrene huseiere og leilighetsbeboere står overfor er kakerlakker. Kakerlakker er skitne skadedyr som lett kan angripe og ta over leiligheten din hvis du ikke tar de riktige forholdsreglene.

Kakerlakker kan bli med deg på hjemreisen fra en utenlandsferie, og de kan flytte over til deg fra naboen.

Ikke bare er kakerlakker skitne, men de er også en trussel mot helsen din. Kakerlakkskitt er kjent for å utløse allergier og øke alvorlighetsgraden av astmasymptomer, spesielt hos barn. De er også i stand til å overføre sykdom og kan spre 33 forskjellige typer bakterier, seks parasittiske ormer og minst syv andre menneskelige patogener.

Dessverre for de som bor i en bygård, er det mer sannsynlig at kakerlakker henger rundt hvis naboen din ikke vasker regelmessig. Disse skadedyrene foretrekker varme, fuktige steder med tilgjengelige mat- og vannkilder, så eliminering av de attraktive miljøene kan bidra til å forhindre kakerlakkangrep.

Hva gjør du hvis du mistenker kakerlakker i hjemmet ditt?

Kakerlakker er ikke et gjør-det-selv-skadedyr. Hvis du mistenker at du har et angrep i leiligheten din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å identifisere arten og anbefale et behandlingsforløp.

Du må ikke tenke på å sprøyte insektmiddel på kakerlakker, for de er veldig hardføre. Det som skjer hvis du sprayer for eksempel Permetrin på kakerlakker er at de sprer seg, fordi de ikke tåler giften. Samtidig skal det mye til for at de dør, og dermed er det slik at når de ikke dør, blir de mer motstandsdyktige. Men det egentlige problemet er at avkommet blir mye mer motstandsdyktig, og dermed får man et større problem.

Hvordan bekjemper du kakerlakker?

Vi foretrekker stort sett å bruke forgiftet agn. Dette er en type agn som kun profesjonelle skadedyrteknikere har lov til å bruke. Kakerlakken spiser maten, og blir forgiftet og dør. Kakerlakker er kannibaler, så når en kakerlakk kommer over en død kakerlakk vil den spise den. Giften går så fra den ene kakerlakken til den neste, og den dør også. Dette fortsetter til den siste kakerlakken er død.

Har du mistanke om kakerlakker kan du kontakte oss, så kan vi gi deg råd om hvordan du kan bli kvitt kakerlakker hjemme hos deg. Vi kan hjelpe deg i Sør-Norge, og har gode samarbeidspartnere med seriøse skadedyrfirmaer i nesten hele Norge.