Frammuseet i Oslo

sep 27, 2022 | Oslo

Frammuseet i Oslo er et av de mest unike og interessante museene i verden. Museet ligger på Bygdøyhalvøya og har som oppgave å fortelle historien om norsk polarutforskning og menneskene som gjorde disse farlige og vågale reisene mulige.

Fram-museet ble grunnlagt i 1936, og er dedikert til utforskning av polare strøk, og det rommer et vell av gjenstander, dokumenter og andre gjenstander som forteller historiene til disse modige eventyrerne. Fra båten, Fram, som ble brukt på tre av de mest kjente polarekspedisjonene, til de personlige eiendelene til mannskapene, er museet en utrolig hyllest til disse modige oppdagelsesreisende.

Besøkende vil kunne lære alt om polarutforskningens historie og de fascinerende historiene bak hver ekspedisjon. Ikke bare vil besøkende kunne utforske museets utrolige utstillinger og utstillinger, men de vil også kunne ta del i pedagogiske programmer og aktiviteter. Fra workshops til foredrag, Frammuseet tilbyr noe for enhver smak.

Ligger på Bygdøyhalvøya i Norge

Ligger på Bygdøyhalvøya i Oslo-bydelen Bygdø, er Frammuseet en utrolig hyllest til norsk polarforskningshistorie. Museet, som ble etablert i 1936, er dedikert til bevaring av det berømte treskipet Fram, som ble brukt i tre store polarekspedisjoner, fra 1893 til 1912. Frammuseet har en rekke interaktive utstillinger, inkludert originale gjenstander og fotografier fra de ikoniske ekspedisjonene. Besøkende kan også utforske skipets mange dekk og lugarer, samt få et nærbilde av fartøyets historiske motor. I tillegg tilbyr museet utdanningsprogrammer, forelesninger og workshops.

Hjem til det originale innrammede skipet, Fram

Fram-museet, som ligger i Oslo, Norge, er et museum dedikert til utforskning av de arktiske og antarktiske områdene. Hjem til det originale innrammede skipet Fram, tilbyr museet besøkende en unik opplevelse av å utforske polarforskningens historie. Bygget i 1892, er Fram det sterkeste skipet som noen gang er bygget, i stand til å motstå trykket fra iskappen. Besøkende kan utforske skipets dekk og lugarer samt gjenstander fra de historiske polarekspedisjonene. Museet har også interaktive utstillinger om polarutforskning, for eksempel detaljerte kart over de arktiske og antarktiske områdene, multimediapresentasjoner og en samling gjenstander fra polare ekspedisjoner.

Fram-museumet Oslo

Inneholder gjenstander, fotografier og verktøy fra polarekspedisjoner

Fram-museet i Oslo, Norge er et must-see for enhver polarentusiast. Museet ligger på Bygdøy-halvøya og har samlingen av gjenstander i verdensklasse fra de historiske polarekspedisjonene til den norske oppdageren Fridtjof Nansen og hans etterfølgere. Gjenstander som vises spenner fra verktøy og verktøysett brukt under ekspedisjonene til fotografier og kunstverk inspirert av polarområdene. Besøkende kan også utforske innsiden av det originale polare leteskipet Fram, som ble bygget i 1892 og brukt av Nansen og hans følgesvenner under deres tre år lange reise til Nordpolen. Med sin omfattende gjenstandssamling er Frammuseet et unikt vindu inn i polarforskningens historie.

Tilbyr en virtuell omvisning i museet

Frammuseet i Oslo tilbyr en unik virtuell turopplevelse som lar besøkende utforske museets gallerier og utstillinger hjemmefra. Gjennom sin interaktive plattform kan besøkende utforske museets samling av gjenstander, som spenner fra eldgamle gjenstander til moderne kunstverk. Den virtuelle omvisningen gir også besøkende en detaljert lydguide som lar dem lære mer om historien og betydningen av gjenstandene i museets samling. Denne interaktive opplevelsen er en fin måte for besøkende å få en ekte følelse av Frammuseet uten å måtte besøke museet i Oslo fysisk.

Startet i 1936 og åpnet for publikum i 1951

Frammuseet i Oslo har en lang og strålende historie. Det ble grunnlagt i 1936 av oppdagere og forskere som ønsket å bevare og fremme kunnskapen om polarutforskning. Den ble åpnet for publikum i 1951, og har siden den gang blitt et stort kultursenter i Oslo. Den har en enorm samling av gjenstander og dokumenter relatert til polarutforskningens historie, og arrangerer regelmessig utstillinger, foredrag og andre arrangementer for å feire historien til menneskene som våget seg inn i det store ukjente.

Avslutningsvis er Frammuseet i Oslo et utrolig sted å lære om historien og kulturen til arktisk utforskning. Det gir et unikt innblikk i livene til de modige menneskene som våget seg ut i det ukjente, og utfordringene de møtte. Det er mange fascinerende gjenstander, historier og interaktive utstillinger å utforske. Enten du er en historieinteressert eller bare noen som er nysgjerrig på Arktis, vil Frammuseet garantert bli en uforglemmelig opplevelse.



Vigeland parken i Oslo

Vigeland parken i Oslo

Planlegger du en tur til Oslo og vil vite mer om byens attraksjoner du må se? Eller kanskje du bare er nysgjerrig på å lære mer om en av Norges mest ikoniske parker. Uansett, dette innlegget er for deg! Vi har samlet noen av de mest interessante fakta om...

Munch-museum i Oslo

Munch-museum i Oslo

Munch-museet i Oslo, Norge, er et unikt og lærerikt kulturelt landemerke, som huser verdens mest omfattende samling av kunstverk av den anerkjente norske maleren og grafikeren Edvard Munch. Museet er en veritabel kunstskatt, som strekker seg fra Munchs tidlige skisser...

Derfor bør du besøke Den Norske Opera & Ballett i Oslo

Derfor bør du besøke Den Norske Opera & Ballett i Oslo

Ser du etter en kulturell opplevelse? Er du på jakt etter en unik og minneverdig kveld ute? I så fall er Den Norske Opera & Ballett stedet å være. Fra spektakulære forestillinger til magiske kulisser og kostymer, dette lokalet har noe for enhver smak. Les videre...