Musestopper – genialt for å hindre mus og rotter

aug 30, 2022 | Diverse

Hva er en musestopper?

Dette er en type børste som du passer inn i litt større sprekker eller hull som mus og rotter kan komme gjennom, og dermed inn i et hus eller en hytte. Som navnet antyder vil en musestopper stoppe mus, men den vil faktisk stoppe rotter også.

På en måte kan du si at dev ligner på en stor piperenser. Et annet vanlig navn for musestoppere er musebørste. Børstene våre kommer i 4 meters lengder og er enkle å kutte i passende lengder.

Hvordan installeres musestoppere?

Du må undersøke hvor det er nødvendig å museforsegle. Mange vil oppleve at det er sprekker og hull mellom kledningen og bakveggen på bygninger, og mus kan klemme seg inn der. De trenger ikke mer enn en 6 mm sprekk for å klare å presse seg gjennom.

Vi anbefaler å gå rundt i huset med et lite speil for å finne disse svake områdene i hjemmet ditt. Et inspeksjonsspeil fra Biltema, Jula eller en annen butikk passer fint til dette. Bruker du et slikt speil sammen med en lommelykt, kan du oppdage mange områder hvor boligen har utilstrekkelig musetetting.

Når du har funnet svake områder, klipper du rett og slett musestoppene i passe lengde.

Musestopper - ekte kvalitet!  2

Du skyver den så opp mellom kledningen og bakveggen.

montering av mus børste

Se video av montering av musestoppere her:

Glen Hovdal fra Skadedyrproffen demonstrerer her hvor enkelt det er å montere en slik musefelle på et vanlig norsk trehus.

Finnes det ulike kvaliteter på musestoppere?

Ja, det finnes mange forskjellige typer på markedet. Mange av de som annonseres som billige er av dårlig kvalitet. Vi advarer mot å bruke slike børster som er av dårlig kvalitet. Bruk heller propper som du vet er av god kvalitet, og som holder lenge og faktisk virker mot rotter og mus.

Busten skal virke mot mus, og gjerne rotter

For det første er det viktig at en musesperre virker mot musene, og gjerne rottene. Det er derfor viktig at busten er hard nok, slik at mus og rotter ikke prøver å presse seg gjennom eller gnage på dem.

Noen av musebørstene som selges er veldig myke i plastbusten, og gir dermed svært begrenset beskyttelse mot mus og rotter. Bruk derfor helst kun propper som har stiv bust.

Musestopperen som vi selger her på Skadedyrproffen er nøyaktig de samme musestopperne som vi bruker i vår profesjonelle skadedyrbekjempelse, og vi vet at det fungerer strålende. Det du kan kjøpe her er derfor et profesjonelt produkt, men til en super god pris.

Må ha god holdbarhet og ikke rust

Det er stor forskjell på materialene som brukes i musestoppere. Derfor har vi lagt vekt på riktige materialer. Her brukes kun rustfritt stål og skikkelige PVC-børster.

Rustrenner fra musestoppere av dårlig kvalitet er ikke morsomt å oppleve. Derfor er disse laget av rustfritt metall som tåler både normal fuktighet, og tåler også å installeres i områder med høy saltholdighet, som langs kysten i Sør-Norge og andre steder.

Alternativ bruk: Bladstoppere i takrenner

Mange har funnet ut at musestoppere er ypperlige å ha i takrenner, fordi de hindrer at blader tetter igjen takrennene og rørene ned fra takrennene. Det gjør også at mange slipper problemer med mye løv som tetter til husets drenering.

musestoppere bladstoppere takrenner

Monteres som bladstoppere i takrenner

Du tar ganske enkelt musestopperbørster og legger dem i takrennene. De mange piggene vil hindre at bladene faller ned i rennene, og dermed kan vannet renne fritt gjennom rennene og sørge for at vannet ledes bort fra huset slik det skal.

Produktet er veldig enkelt å bruke til dette, og det kan enkelt justeres til den lengden du ønsker.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...