Rotter er et problem i Oslo

des 20, 2022 | Diverse

For mange er rotter en ubehagelig overraskelse i boligen eller forretning, men i Oslo, er rotter et alvorlig problem noen steder.

I Oslo blir rotteangrep stadig vanligere på grunn av en kombinasjon av mange ulike faktorer: Fra mangelfull avfallshåndtering til utilstrekkelig skadedyrbekjempelse. Problemet er alvorlig og det vokser. Det er også en del problemer i områdene rundt. For eksempel ble Løkeberg skole i Bærum stengt på grunn av problemer med rotter.

Rotter forårsaker en rekke helseproblemer og koster Oslo kommune millioner av kroner hvert år. I tillegg til mange boligeiere, borettslag, velforeninger og restauranter med flere som sliter med disse gnagerne.

Få hjelp NÅ med å bli kvitt rottene: Ring 9444 5555 nå. (Eller send inn melding via chat knappen.)

Slik blir vi kvitt rottene for deg:

  • Finner ut hvor rottene kommer inn, hvis de kommer inn
  • Tetter inngangsstedene slik at de ikke kan komme inn
  • Bruker gode feller og rett teknikk til å fange rotter som er inne i bygget
  • Bruker gode feller utendørs for å redusere antall rotter der
  • Bruker rottegift i tilfeller der det er det anbefalte

Det å bli kvitt brunrotten (Norgesrotten) er ikke så enkelt som det kan høres ut som, fordi disse rottene er svært skeptiske og ikke så lette å lure inn i feller. Derfor er det viktig med rett kompetanse for å fange dem. Det har vi, og vi vil gjerne hjelpe deg.

Kontakt oss på 9444 5555

Oslo har problemer med rotter

Økning i rottebestanden i Oslo

Rotter har blitt et stort problem i Oslo. De siste årene har det vært en merkbar økning i rottebestanden over hele byen. Dette skyldes en kombinasjon av faktorer, inkludert tilgjengeligheten av mat fra søppel, byggeplasser og utendørs spiseområder.

Dessverre har rotteproblemet vokst til et punkt hvor det forårsaker helse- og sanitærproblemer. Beboere rapporterer om rotter i hjemmene sine, og det virker som det er en økning i tilfeller av rottebårne sykdommer. Noen av disse er bare til plage og ikke fare, men allikevel verdt å få dem bort. For å løse dette problemet, må byen alle gjøre effektive tiltak for å kontrollere rottebestanden.

Årsaker til økningen i rottebestanden

Rottebestanden i Oslo har økt jevnt de siste årene. Det er en rekke årsaker til dette, inkludert mangelen på tilstrekkelige skadedyrkontrolltjenester og økningen i antall hjem og bedrifter som ikke vedlikeholder søppelbøttene og andre områder på riktig måte.

Rotter tiltrekkes av steder med lett tilgang til mat og husly. Får de tilgang til vann, litt varme, mat og ly så kan de formere seg, og det ganske raskt.

Feil vedlikehold av søppeldunker og andre områder kan gi nettopp det. I tillegg gjør Oslos milde klima og rike matkilder det til et perfekt hjem for rotter. Det er viktig å ta grep for å redusere rottebestanden i Oslo, da de kan ha en skadelig effekt på menneskers helse og miljø.

brunrotte

Helserisiko forbundet med rotteangrep

Rotter er ikke bare plagsomme bare på grunn av skaden de gjør for hjem og bedrifter, men også på grunn av helserisikoen de utgjør. Rotteangrep har vært knyttet til en rekke sykdommer, inkludert leptospirose og salmonellose. De kan også spre lopper og andre parasitter som kan forårsake hud- og helseproblemer hos mennesker.

I tillegg kan rotter forurense matkilder, øke risikoen for brann- og vannskader på grunn av deres gnaging. I tillegg får noen også angst på grunn av rotter i huset, eller til og med se en i hagen eller bygården. Alle disse helserisikoene bør tas på alvor, og rotteangrep bør håndteres raskt og riktig for å beskytte helsen til Oslos innbyggere.

Skritt du kan ta for å redusere rottebestanden

Det første trinnet er å fjerne alle matkilder som kan tiltrekke seg rotter, som søppel, kjæledyrmat og fuglematere. Du bør også sørge for at eventuelle potensielle inngangspunkter i byggene , som sprekker og hull, er forseglet og reparert. Du kan også teste ut rottefeller for få has på rottene, men du har ikke lov til å bruke gift.

Vi anbefaler jo at du tar kontakt med oss for å få hjelp til å bli kvitt eksisterende rottepopulasjon. Da vil du få profesjonell hjelp til å håndtere rottene.

Det kan være vanskelig og tidkrevende å håndtere dem på egenhånd. Rotter er flinke til å gjemme seg og reprodusere, noe som gjør det vanskelig å finne dem og enda vanskeligere å bli kvitt dem. Derfor bør du bruke et profesjonelt skadedyrfirma i Oslo for å bli kvitt rottene.

Vi har tilgang til gnagermidler og feller av høyere kvalitet, som kan være mye mer effektive enn produktene du kan kjøpe i en butikk. Vi har også erfaring og kunnskap til å lokalisere og håndtere rotter raskt og effektivt. Ikke minst lure dem i fellene, slik at fellene virker godt.

profesjonell rottegift

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...

Fakta om Eitermaur: Kjennetegn og kontroll

Fakta om Eitermaur: Kjennetegn og kontroll

Eitermaur er små maur som er vanlige i hele Norge, og noen arter er ganske vanlige rundt hus og i naturen påvirket av mennesker. Disse maurene har reir i jord og mørkt tre, og de svir når de er irriterte. Selv om brodden ikke er farlig, kan den stikke lenge etter at...