Larver i mel – hva er de og hvordan bli kvitt dem?

des 2, 2022 | Diverse

For mange mennesker kan det være en alarmerende oppdagelse å finne små larver og insekter i melet. Sannheten er at selv om tilstedeværelsen av disse skapningene kan være forstyrrende, er de relativt ufarlige og svært vanlige i mel og andre kornsorter. I dette blogginnlegget vil vi diskutere hva maggots i mel er, hvorfor de er der, og hvordan man kan identifisere og kvitte seg med dem på en sikker måte. Innlegget vil også gi informasjon om hvordan gentleman oppbevarer mel og korn for å redusere risikoen for forurensning. Ved å forstå disse problemene kan forbrukere ta informerte beslutninger om melkjøpene og rette opp eventuelle problemer som måtte oppstå. Med denne kunnskapen kan forbrukere være trygge på at melet deres er trygt for konsum.

Hva er larvene jeg ser i melet?

Har du noen gang åpnet en pose mel og sett larver krype rundt? I så drop er du ikke alene. Mange finner seg selv i å gruble: «Hva er larvene jeg ser i melet?»

larve i mel - melmøll

(Bildet er tatt herfra.)

Svaret er enkelt: Melmaltmøll. Melmøll, eller melmøll som de pleide å bli kalt, er bittesmå insekter som legger eggene sine i mel, frokostblandinger og andre kornbaserte produkter. Når eggene klekkes, lever larvene på kornene, og det er derfor du ser dem i melet ditt.

Selv om melbugs kan være til sjenanse, er de generelt sett ufarlige. Larvene i seg selv er ikke skadelige for mennesker, og eggene er for små til å ses med det blotte øye. For å bli kvitt dem, trenger du bare å kaste det berørte produktet og rengjøre området grundig.

Hvordan ser de ut?

Larver i mel kan komme i en rekke previous og størrelser. Vanligvis ser de ut som bittesmå hvite ormer, opptil noen få millimeter lange. De kan ha en litt gjennomsiktig eller nesten gjennomsiktig kropp med små, svarte hoder, eller de kan være helt hvite. De kan også være litt buede eller rette. Du kan også se små svarte/mørke prikker langs kroppen, som er larvenes ben. Larver kan også være i ulike vekststadier, fra veldig unge, små larver til større, mer modne larver.

Hvor er de fra?

Larver i mel er en vanlig forekomst og de kommer vanligvis fra en av tre kilder. For det første kan de bringes inn av forurenset korn. Dette er mest vanlig når korn som brukes til å lage mel, lagres i et område som er infisert med skadedyr som møll eller biller. For det andre kan de introduseres less than freseprosessen dersom det skjer et angrep i selve møllen. Til slutt kan de være tilstede i melet når det kjøpes dersom lagringsforholdene ikke er optimale.

Hvordan kan jeg bli kvitt melbugs?

Disse små, hvite, voksdekkede insektene er en plage, guys de kan lett elimineres. Se beskrivelse her om å bli kvitt møll på kjøkkenet..

 1. Kast infisert mat
 2. Vask og støvsug kjøkkenet
 3. Oppbevar mat i lukkede beholdere
 4. Bruk møllfeller med feromoner
 5. Bruk InsektNix Spray, som er et ikke-giftig insektmiddel.

Her er en produktpakke med feller mot mellus og dermed hvite larver

Hva trenger jeg for å bli kvitt melmøllene?

For å bli kvitt melbugs, sørg først for at all mat er forseglet tett i beholdere. Da kan du bruke limfeller med feromoner for å tiltrekke møllene og fange dem. Til slutt kan du bruke en insektspray for å bli kvitt eventuelle gjenværende møll i området. Med disse metodene skal du være i stand til å bli kvitt melbugs på kort tid.

 1. En søppelbøtte utenfor
 2. God klut og såpe
 3. Støvsuger
 4. Tette matbeholdere
 5. Mølfeller med feromoner
 6. Insektnix ikke-giftig insektmiddel

Her er en komplett pakke med det du trenger:

Klikk på bildet for beskrivelse

mot møll - møllpakning

Vårt staff av skadedyreksperter kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i Oslo.

Skadedyrselskaper i Oslo og omegn er levert av Oslo Skadedyrkontroll. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Ved å gjøre det kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til både huseiere og bedrifter. Som et godt utdannet utrydderfirma leverer vi den ideal mulige løsningen for fjerning av skadedyr i Oslo.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. En matkilde så vel som en trygg havn. Enten det er hjemmet eller kontoret ditt, vi sørger for skadedyrkontroll i Oslo som holder det skadedyrfritt.

Bor du i Vestre Aker eller Grünerløkka kan vårt skadedyrteam hjelpe deg.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

 • Raske og effektive behandlinger – skreddersydd og tilpasset dine behov
 • En prøve- og rådgivingstjeneste kan bidra til å forhindre ytterligere angrep.
 • Sertifiserte teknikere som jobber around hele Oslo og Norge
 • Vi hjelper HORECA-firma

Enten du trenger skadedyrkontroll til din cafe, lager eller hjemme, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...