Hjemmelaget flåttmiddel

aug 25, 2022 | Gnagere

Kommer kjæledyret ditt hjem fra parken med lopper og flått? Leter du etter naturlig pleie av kjæledyr for lopper og flått? Visste du at eplecidereddik frastøter lopper og flått?

For å gjøre løsningen mer duftende, kan du lage en tinktur av friske og tørkede blader som rosmarinblader, calendula blomster, roseblader, lavendel, sitronskall, salvie, Comfrey og/eller kamille.

Legg plantebladene og blomst løst i en liten krukkefylling omtrent en tredjedel full. Dekk med eddik. La glasset stå varmt plass i to eller flere uker. Rist glasset forsiktig av og til. Sil den duftende eddiken og tilsett flere dråper eterisk olje av rosmarin eller lavendel for å forsterke duften. Lagre eddiken på et kjølig mørkt sted.

Hell en liten mengde duftolje på en fuktig klut og tørk av kjæledyrets pels. Dette er ikke bare bra som insektmiddel men lindrer også huden og forbedrer pelsen.

Denne blandingen kan også påføres direkte for å behandle kløende eller irritert hud eller som desinfeksjonsmiddel for kutt og skrubbsår. Bruk det som en siste skylling etter at du har gitt kjæledyret et bad for en myk silkeaktig pels, men fortynn den med like mye vann.

Ville du noen gang tenkt på det? Den aktive ingrediensen i sylteagurkjuice er et FLOTT naturlig loppe- og flåttpleieprodukt for kjæledyr. Og BILLIG!

Her er til kjæledyret hundens helsehjelp!

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en...

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...