Skadedyrkontroll om vinteren: Trenger du å bekymre deg for insektangrep om vinteren?

aug 25, 2022 | Gnagere

Det er ganske vanlig å dele hjemmet ditt med insekter og insekter i vintermånedene. Om sommeren kan insekter krype gjennom svært små åpninger som fører inn til boligen din og løpe amok i huset ditt. Marihøner, bokseldre, maur, sølvfisk, biller og edderkopper er alle vanlige lovbrytere i Midtvest-regionen.

Folk spør ofte: «Hvorfor bekymre deg for insektangrep i de kalde vintermånedene? Går ikke insekter vanligvis i dvale om vinteren?» Ofte vil det å finne tilflukt i hjemmet ditt gi insekter det viktigste for å trives i vintermånedene.

Dessverre er ikke hjemmet ditt beskyttet mot skumle dyr, uansett hvordan været er ute. Hvis insekter kan finne veien inn i hjemmet ditt, lever, spiser og avler de sannsynligvis rett under nesen din. Vanligvis kan insekter finnes i vegger, kjellere, lagringsplasser og områder der fuktighet kan bli funnet.

En av de mest utbredte og mye omtalte plagene de siste årene er veggedyret. Studier har vist at veggedyr ikke er så utsatt for kalde temperaturer som folk kanskje tror. De er en reell trussel året rundt for hjem, hoteller og detaljhandel overalt.

Det er et par ting du som huseier kan gjøre for å hjelpe deg med å omveie eller forhindre et skadedyrproblem i hjemmet ditt. Vurder å praktisere forebyggende vedlikehold som et smart og typisk «grønt» valg for å holde skadedyrpopulasjonen rundt hjemmet ditt på et kontrollerbart nivå.

Forsegl huset ditt

Å holde huset forseglet er noe du kan gjøre i de kalde vintermånedene uansett, men fordelene ved siden av et varmere hus med lavere energiregninger kommer i form av å forsegle uønskede skadedyr. Insekter kan skli gjennom sprekker så små som 1/8 tomme, men værstripping, caulk og spackle er gode måter å redusere måten insekter kan komme inn i hjemmet ditt på. Hvis du tilfeldigvis føler trekk hvor som helst i huset ditt, er det et godt inngangspunkt for insekter å bruke også. Vinteren er også en god tid for å bytte ut knuste vindusskjermer og å installere skjermer over åpninger til hjemmet ditt som ventiler og skorsteiner.

Vedlikehold hagen din

Hold ting borte fra hagen din og vekk fra huset ditt som kan tiltrekke seg skadedyr. Hvis du har en vedhaug, prøv å holde den minst 20 fot unna huset for å omveie termitter og snekkermaur. Hvis du har en hage, sørg for å eliminere alle restprodukter, slik at den ikke tiltrekker seg insekter og gnagere når den begynner å råtne. Bladhauger tiltrekker seg også insekter, gnagere og vedkakerlakker. Pass på å ikke la den haugen med løv ligge der hele vinteren; det er en feil leilighet.

Hold hjemmet rent

Å la matbelagte tallerkener ligge i kjøkkenvasken trekker både sultne skadedyr og gnagere. Regelmessig støvsuging kan suge opp eventuelle insekter som kan grave seg ned i tepper, fotlister eller under møbler. Oppbevar gjenstander som klær og tørrvarer i lukkbare plastbeholdere i stedet for pappesker som insekter kan spise gjennom eller bygge reir i.

Se opp for veggedyr

Som nevnt før går veggedyr ikke i dvale i vintermånedene. Hvis du vet at du har et problem med veggedyr, vil enhver tid på året være et godt tidspunkt å ta tak i problemet. Den mest tilrådelige handlingsplanen er å ringe en profesjonell for å hjelpe deg med å identifisere problemet på riktig måte og bli kvitt veggedyrene en gang for alle. Veggedyr er i det store og hele ikke en gjør-det-selv-type skadedyr. For å effektivt og permanent bli kvitt veggedyrproblemet, er det nødvendig med en utdannet fagperson, og varmebehandlinger anbefales på det sterkeste.

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en...

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...