Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

aug 29, 2022 | Gnagere

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en rekke kilder du praktisk talt ikke har kontroll over.

Matvarebutikker

Kakerlakker elsker å spise mat. Produktet sendes fra hele verden til dagligvarebutikker. Det trengs bare én leverandør for å infisere mange andre leverandører. Den mest populære måten folk tar med seg kakerlakker hjem på er i en papirpose. Hvorfor? Kakerlakker liker papir. De kan også finnes i andre papirprodukter i dagligvarebutikken som øl og brus.

Klesvask

Mange leilighetsbeboere går til vaskeri. Og leiligheter er kjent for å ha mortproblemer. Når du går til vaskeriet, kan en mort bare følge med i vaskeriet ditt. Kanskje han/hun leter etter et renere hjem å forfølge. Vær forsiktig når du går til vaskeriet.

Brukte hvitevarer

Først av alt, ikke kjøp et brukt apparat med mindre du virkelig må eller vet at det er fra et rent hjem. Kakerlakker elsker apparater. De lager hjemmet sitt i mikrobølgeovner, ovner, kjøleskap og til og med vaskemaskiner og tørketromler. Ikke prøv å spare noen få dollar. Ta aldri et brukt apparat fra et leilighetskompleks. Du ber bare om mort-trøbbel.

Fraktmateriell/ emballasje

Kakerlakker elsker tre og papir, og dette er veldig vanlige fraktmaterialer. Hvis et lager er infisert, kan du være sikker på at noen av skapningene kommer til forretningsstedet ditt. Derfor er det viktig å alltid legge ut litt borsyre-agnpasta. Av en grunn, hvis noen kakerlakker dukker opp, vil de ikke overleve lenge nok til å angripe lokalene.

Naboer

Hvis du er i boliger knyttet til naboens hjem, hvis én person tar dem inn, kan de lett spre seg uten oppdagelse i noen tid. For å holde dem borte fra hjemmet ditt, hold vann og matkilder forseglet. Kakerlakkene vil ha en tendens til å lage reiret der det er mest vann og mat. Hvis du vil bli kvitt alle kakerlakkene, må du behandle naboens hjem også.

Har du kakerlakk i Oslo eller omegn?

Kakerlakk er ikke et skadedyr du bør prøve å bli kvitt selv, for det er en spesiell type gift man bør bruke, og den er ikke lov å bruke med mindre du er godkjent skadedyrkontrollør. Ta kontakt med oss som er godkjente skadedyrkontrollører i Oslo, og la oss hjelpe deg med ditt kakerlakk-problem.

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...