Edderkoppforebygging – Hvordan holde edderkopper ute av huset ditt

aug 25, 2022 | Gnagere

De fleste huseiere vil ikke ha edderkopper i hjemmene sine og kaster dem ofte. Det de fleste huseiere ikke vet er at edderkopper spiser andre husholdningsinsekter. Uten edderkopper vil hjemmet ditt oppleve flere fluer, biller, små kakerlakker og tusenbein. Neste gang du ser en edderkopp i hjemmet ditt, oppveier fordelene og ulempene ved å kaste den. Edderkopper liker å bo i hjem fordi de foretrekker mørke, tørre og fuktige områder. Dette er grunnen til at edderkopper ofte sees i kjellere, under vasker og i og rundt avløp. Edderkopper liker også råtnende materiale. Hold kjelleren tørr og muggfri.

I noen tilfeller kan et hjem bli infisert med edderkopper. I dette tilfellet bør huseiere ta skritt for å utrydde edderkoppene. Den beste måten å befri hjemmet ditt fra edderkoppangrep er å ansette en profesjonell utrydder.

Topp fem måter å forhindre edderkoppangrep:

Fjern rot

Edderkopper tiltrekkes av rot, spesielt hauger med papirer, klær, sko og mer. Hold rotet til et minimum for å redusere forekomsten. Å holde klesskapet ditt organisert vil også bidra til å forhindre at edderkopper finner mørke, varme områder å legge egg i.

Hyppig støvtørking

Hyppig støvtørking vil hindre edderkoppnett i å vokse. Hold tak, spesielt takhjørner fri for støv. Kjøp en uttrekkbar armstøver for enkel slik at du enkelt kan støvsuge tak og takhjørner.

Reparer vinduer og skjermer

Edderkopper kommer inn i et hjem gjennom små sprekker i vinduer og vindusskjermer. Tett sprekker og hull rundt huset på innsiden og utsiden av hjemmet ditt.

Fjern pappesker

Edderkopper som bor i og rundt pappesker. Bytt ut pappesker med plastkasser, vogner eller beholdere. Plastvesker kan vare livet ut og tiltrekker seg ikke edderkopper og andre insekter.

Vedlikehold av skadedyrkontroll

Behandle huset ditt med et middel som dreper edderkopper, men som ikke inneholder gift og dermed ikke er farlig for hverken deg eller mennesker. Det fine med det middelet vi tenker på er at det også fungerer mot veggedyr, tusenbein, sølvkre, skjeggkre og maur. Du kan nemlig benytte Insektnix tørkespray. Dette kan du spraye inn under lister ved vinduene, lister langs tak og gulv og andre steder der edderkopper og insekter gjemmer seg. Når de får Insektnix pulveret på kroppen så tørker insektene rett og slett ut. Sjekk ut Insektnix tørkespray her.

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en...

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...