Veggedyr i Oslo – slik blir du kvitt dem

des 2, 2022 | Diverse

Veggedyr er en plage og det er en fare å få dem med seg hjem via reisebagasje, kjøp av brukte møbler og også via sekker, bagger og vesker som har vært hjemme hos noen som har veggedyr. Veggedyr kan ramme alle, helt uavhengig av renhold og ryddighet.

Veggdyr (Cimex lectularius) er en vingeløs tege som hører til i gruppen Cimicidae. Dette er en parasitt som lever av å suge blod fra mennesker.

Her vil vi vise litt av hva du skal se etter, og vise deg hvordan du kan bli kvitt veggedyrene som plager deg.

Veggedyr er et globalt problem og kan finnes i alle overnattingssteder, fra hoteller til herberger, og til og med i ditt eget hjem. De er hardføre skapninger som raskt kan spre seg og forårsake mye ubehag, spesielt hvis du har en allergisk reaksjon.

Derfor er det viktig at du lærer hvordan du kan forebygge, identifisere og bli kvitt veggedyr i Oslo.

Veggedyr kalles også «Sengedyr», og det er fordi i de aller fleste tilfeller så bor de i, under og i umiddelbar nærhet til en seng. De lever kun av å suge blog på mennesker, og de kan ikke fly.

Her får du vite de mest effektive strategiene for å begrense og eliminere veggedyr fra soverommet ditt, slik at du kan være rolig og vite at du gjør alt du kan for å holde dem unna.

Tegn på veggedyr – veggedyrbitt på kroppen

Veggedyrbitt på kroppen

En av de beste (dessverre) måtene å oppdage veggedyr på er å se etter veggedyrbitt på kroppen din. Veggedyrbitt kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men er vanligvis gruppert på få steder på kroppen. Slik som på dette bildet.

veggedyrbitt på arm

Veggedyrene er late, og de vil ikke gå lenger enn nødvendig for å spise. Dermed så biter de som regel på den delen av kroppen din som er nærmest kanten på sengen.

Det betyr at:

  • Hvis du ligger på magen eller ryggen så biter de på hoftene, på siden, og på bein og armer.
  • Hvis du sover på siden så kan de gjerne bite på magen eller ryggen.
  • Det er veldig sjeldent de biter under klærne, så hvis du sover i pysjamas vil de ofte bite bare de stedene der de har tilgang til bar hud.

Veggedyrbitt vises som små røde nupper, ofte i en linje eller gruppe, og kan være ledsaget av en brennende eller kløende følelse. Men noen får ikke kløe i det hele tatt. Hvis du ser disse tegnene på kroppen din, er det viktig å handle raskt, siden veggedyr kan spre seg raskt hvis de ikke behandles.

Finne veggedyr under sengen

Slik finner du veggedyr i sengen din: Veggedyr er kjent for sin sniking; de kan gjemme seg i små sprekker og sprekker i sengerammen eller madrassen og deretter komme ut for å spise blodet ditt om natten. For å sikre at sengen din ikke huser disse skadedyrene, bør du inspisere den regelmessig.

Det enkleste er ofte å legge sengen over på siden for å inspisere nøye. Bruk gjerne lommelykt.

Du kan se etter voksne veggedyr, etter hvite egg, etter hvite lymfer (unger), og se forskjellige stadier og typer veggedyr. Hvis veggedyret nettopp har spist er det mer rødaktig.

Voksne veggedyr er rødbrune og har en oval og flat kroppsform som du ser på bildene her. Det er omkring 4-5 mm langt og 3 mm bredt, men har mange stadier før det er voksent. Se bildet under. Når veggdyret har sugd blod svulmer det opp og får en mye mer rødaktig farge. Se bildet nederst i artikkelen. Veggdyr har ikke vinger og det kan derfor ikke fly. Hvis det er en stor mengde veggedyr i sengen vil det lukte sterkt av en karakteristisk lukt.

veggedyr stadier

Start med selve sengerammen, se nøye etter små, rødbrune insekter i sprekker og skjøter. Sjekk også madrassen, vær spesielt oppmerksom på sømmene og folder. Ikke glem å sjekke sengegavlen og fotgavlen også.

Se også etter veggedyravføring. Det er små svarte prikker som kan minne om jordslag. Hvis du tar en våt finger eller bomullspinne og drar over prikken så vil veggedyravføringen lage en strek, men jordslag være upåvirket. (Husk å vaske deg etterpå hvis du bruker fingeren.)

Veggedyr under seng

Hvis du finner tegn på veggedyr, kontakt et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma umiddelbart.

Det er best å få hjelp av skadedyrspesialist for å bli kvitt veggedyr

Hvis du har lagt merke til veggedyr i hjemmet eller leiligheten, er det best å få hjelp fra en skadedyrspesialist for å bli kvitt dem.

Du kan også prøve selv, men da bør du være svært nøye, og du bør absolutt bruke riktig type produkter og løsninger. Vi anbefalere IKKE å bruke vanlig inseksmiddel slik som Permetrin, men snarere heller å bruke giftfri insiktsmiddel som InsektNix Spray. Dette får du kjøpt ved å følge linken til Skadedyrproffen.no

Skadedyrspesialister er opplært til å identifisere og eliminere veggedyr på riktig måte, samt gi råd om forebygging og langsiktig kontroll.

Profesjonelle skadedyrkontrolltjenester kan også tilby effektive og miljøvennlige løsninger som vil bidra til å hindre veggedyr fra å komme tilbake. Å bli kvitt veggedyr er en vanskelig og kompleks prosess, så det er viktig å søke hjelp fra en kvalifisert fagperson.

Slik jobber et skadedyrfirma for å bli kvitt veggedyr

Finne hvor veggedyrene gjemmer seg

Det første trinnet i prosessen er å identifisere kilden til angrepet. Skadedyrselskapet vil inspisere boligen og identifisere potensielle gjemmesteder for veggedyr, for eksempel møbler, sengetøy og madrasser.

Rydde og behandle tekstiler og møbler

Deretter vil de putte alt av tekstiler, puter, dyner osv i store plastsekker. Disse tekstilene vil normalt sett varmebehandles ved å vaske dem i vaskemaskin og kjøre dem i tørketrommel. Alternativt fryse dem ned i 5 dager slik at man er sikker på at alt liv i dem er døde.

Det er slutt på at man bærer ut alle møbler osv for å putte dem i frysecontainere. I dag bruker man heller effektivt tørkepulver i rommet, kombinert med noen former for gift i pulverform hvis nødvendig. Stort sett er det ikke nødvendig med gift.

Behandle selve rommet

Dampbehandling: Før behandling med tørkepulver og eventuelt gift i pulverform så vil skadedyrpersonellet bruke damp / steam maskin til å behandle alle krinkelkroker og sprekker som er i rommet. Det vil si møbler, seng, ledninger, skap, skuffer med mer.

Alt vil steames med en en spesiell steamer som holder rett temperatur og fart på dampen. Da vil veggedyr som har gjemt seg stort sett dø på stedet.

Trygg behandling for mennesker og dyr

Til slutt er det en kjemisk behandling. Denne kjemiske behandlingen er trygg for mennesker og kjæledyr, og den vil forhindre ytterligere angrep, samt også hjelpe til med å avlive de veggedyrene som skulle ha klart å snike seg unna steambehandlingen.

Til slutt vil skadedyrselskapet gi råd om hvordan du kan forhindre fremtidige angrep og hjelpe deg med å opprettholde et rent og insektfritt miljø.

Du kan ta i bruk soverommet når behandlingen er fullført

I de fleste tilfeller kan du ta i bruk soverommet samme dag som vi har vært der. I noen ekstreme tilfeller vil vi anbefale å sove et annet sted, men som regel kan du ta boligen i bruk samme dag.

Få profesjonell tjeneste fra oss, så blir du kvitt veggedyrene

Ser du etter en trygg og effektiv metode for å bli kvitt veggedyr i Oslo, så har du kommet til rett sted. Vårt team av profesjonelle skadedyreksperter har erfaringen og kunnskapen til å hjelpe deg med å eliminere veggedyrproblemet ditt for godt.

Vi bruker de nyeste behandlingene og teknikkene for å målrette og utrydde veggedyr, og våre behandlinger er skreddersydd for dine individuelle behov. Med vår hjelp kan du være sikker på at veggedyr ikke lenger vil være et problem i hjemmet eller bedriften din. Få profesjonell service fra oss så blir du kvitt veggedyrene.

Med disse proaktive trinnene og hjelp fra en profesjonell kan du nyte en veggedyrfri søvn i Oslo, også i tiden fremover.

veggedyr som suger blod

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...