Hvordan bli kvitt møll på kjøkkenet

des 2, 2022 | Diverse

Det er et altfor vanlig dilemma: møll har tatt more than kjøkkenet. Fra bittesmå larver og egg i kjøkkenhyller og mat, til store larver som ødelegger maten. Hvor det er viktig å ta de nødvendige grepene for å bli kvitt disse skadedyrene, og du kan gjøre dette selv.

Ikke bare skader de maten, adult males de kan også forurense den med avføring, spytt og larver. Møl skaper en ubehagelig atmosfære og kan til og med forårsake helseproblemer hvis de ikke blir tatt hånd om.

Her er de beste måtene å bli kvitt møll på kjøkkenet raskt, effektivt og trygt.

Her er noen metoder som fungerer, hvordan du håndterer møll og de beste måtene å forhindre at de kommer tilbake. Å kvitte seg med matmøll (melmøll, melmøll, tørket fruktmøll) er viktig for å holde kjøkkenet rent og trygt. Med riktig kunnskap og de rette trinnene er det mulig å fjerne møll fra kjøkkenet ditt og sikre at de ikke kommer tilbake. Så la oss komme i gang!

Identifiser stedet der møllene hekker, og kast maten ut

Hvis du har møll på kjøkkenet ditt, er det første trinnet for å bli kvitt dem å identifisere stedet der de avler. Hvis du kan fjerne maten de formerer seg i, vil du fjerne mye av roten til problemet.

Møll legger eggene sine i matkilder, som korn, mel, frokostblandinger og krydder. Derfor finner du dem ofte i kjøkkenskuffer og skap. Når du har identifisert hvor møllene yngler, kast ut den infiserte maten og sørg for å forsegle den i en søppelsekk for å forhindre at flere møll kommer inn i hjemmet ditt.

Rengjør kjøkkenet regelmessig med støvsuger og vask

Å holde kjøkkenet rent er en viktig del av å bli kvitt møll. Støvsuging av smuler eller sølt mat vil bidra til å holde møll unna, siden det fjerner potensielle matkilder for skadedyrene. Fjern all mat som møllene kan få tilgang til.

Det er også lurt å rengjøre vasken regelmessig. Sørg for å bruke en skrubbebørste for å bli kvitt eventuelle matpartikler som kan ha festet seg til overflaten av vasken. Dette vil bidra til å forhindre at et angrep oppstår.

Oppbevar mat i lukkede beholdere

Forhindre melbugs med tette beholdere for mat

En enkel måte å bli kvitt møll på kjøkkenet er å oppbevare mat i lukkede beholdere. Møll tiltrekkes av lukten av eksponert mat og vil oppsøke den.

Plassering av mat i lufttette beholdere vil bidra til å forhindre at møll finner maten din og hindrer dem i å legge egg i maten. Sørg for å sjekke beholderne regelmessig for tegn på møll og kast all mat som har blitt forurenset.

Bruk møllfeller eller feromonfeller

Hvordan bli kvitt møll på kjøkkenet 2Mølfeller og feromonfeller er en effektiv måte å bli kvitt møll på kjøkkenet. Mølfeller fungerer ved å bruke et klebrig lim for å fange eventuelle møll som kommer i kontakt med den.

Feromonfeller er mer artsspesifikke, siden de bruker et feromonbasert lokkemiddel for å tiltrekke møllene til dem. Dette er det vi vil kalle lukt: Feromoner som er veldig attraktive for for eksempel måltidsmøll. De tiltrekkes, og de blir fanget på klebende ark.

Både møllfeller og feromonfeller bør plasseres i områder der møll sannsynligvis er, for eksempel nær matkilder, nær kjæledyrmat eller i mørke hjørner på kjøkkenet. Sørg for å sjekke fellene regelmessig og bytt ut limet eller agnet når det er nødvendig. Det er ofte en spesifisert varighet for feromonfeller, og de må kanskje skiftes hver 1. eller 3. måned.

Produkter:

Feromonfeller mot melmøll/melmøll (kun tallerkener)

Holder for limfelleplater

Anbefalt: Bruk tørkepulver

Insektnix spray

Tørkepulver er et ikke-giftig insektmiddel. Det fungerer ved at insektene får pulveret på seg, og dette gjør at insektene og larvene tørker ut. Når insektene tørker ut vil de dø.

Det fantastic med tørkepulver som InsektNix Spray er at det ikke er giftig for mennesker eller dyr. Derfor kan du med fordel legge et tynt lag med InsektNix Spray inni kjøkkenskuffer og skap, hvor det kan tenkes at matmøll kan lande og krype. Da vil de få pulveret på seg, og de vil til slutt dø. På denne måten kan reproduksjonssyklusen brytes, og dermed bli kvitt møllene.

Produkt: InsectNix Spray

Ta kontakt med et skadedyrfirma hvis møllene kommer tilbake

Hvis møllene kommer tilbake til kjøkkenet ditt etter å ha brukt metodene som er skissert ovenfor, kan det være på tide å ringe en profesjonell. Skadedyrbekjempere er opplært til å identifisere kilden til ethvert angrep og kan tilby mer effektive løsninger for å holde møll i sjakk. I tillegg til å bruke spray, agn og feller, kan skadedyrbekjempere også gi strategies om hvordan du kan forhindre at matmøll og møll kommer inn i hjemmet ditt i fremtiden.

Avslutningsvis kan det være en vanskelig oppgave å bli kvitt møll på kjøkkenet, gentlemen med de riktige tiltakene kan det gjøres av deg alene. Grundig rengjøring og desinfisering av kjøkkenet ditt, sammen med bruk av naturmidler (InsektNix Spray) og feller, er de beste måtene å holde møll i sjakk. Hvis angrepet vedvarer, kontakt en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste for å hjelpe deg med å eliminere problemet.

Vårt crew av skadedyreksperter kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i Oslo.

Skadedyrselskaper i Oslo og omegn er levert av Oslo Skadedyrkontroll. Vårt firma har hjulpet med mange skadedyrsangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Ved å ha denne ekspertisen kan vi gi råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. Ekspertutryddere som har spesialisert seg på fjerning av skadedyr i Oslo er med på laget vårt.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. En matkilde så vel som en trygg havn. Som skadedyreksperter i Oslo jobber vi for at hjemmet eller kontoret ditt skal være skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam håndterer skadedyrtjenester i St. Hanshaugen , Sagene og andre nærliggende områder.

Vi tilbyr Oslo-folks:

  • En målrettet og hensiktsmessig behandlingsplan som er rask og effektiv
  • En prøve- og rådgivingstjeneste kan bidra til å forhindre ytterligere angrep.
  • Selskapet har sertifiserte kontrollører i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll til din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...