Hvorfor kommer maur inn i huset? Årsaker og løsninger

mai 19, 2023 | Diverse

Maur er små insekter som kan invadere hjemmet ditt og forårsake problemer. De kan ødelegge mat, gnage på tre og til og med bite mennesker. Årsakene til at maur kommer inn i huset kan variere, men det er noen vanlige faktorer som kan tiltrekke dem.

Sammendrag:

En av de vanligste årsakene til at maur kommer inn i huset er mat. Om våren leter maur etter mat, og siden det er lite mat ute, kan de søke inn i hus for å finne mat der. Da er de spesielt glad i søte ting da de vil ha karbohydrater. Det er da maur som bor ute og kommer inn i huset på jakt etter mat, og gjerne etter at det har vært varmt ute en stund. Maur som lever ute er vanligvis ikke et vedvarende problem, men det er greit å stoppe dem med anticid og forsegling.

Men hvis du oppdager maur inne i huset om vinteren eller tidlig på våren mens det fortsatt er kaldt ute, kan du ha et maurproblem inne i huset. Da er det gjerne maur som har tatt bolig inne, og gjerne et sted de finner fukt og varme. Hvis huset ditt er fuktig, kan dette tiltrekke seg maur som leter etter et sted å bygge et rede. De er spesielt glad i å bygge reir i nærheten av varmekabler, i varme rom og gjerne i soldeggen. Du finner dem ofte ved siden av et bad eller annet våtrom, eller i en kjeller.

Maur som bor inne i et hus kan være et alvorlig problem, og du kan ofte bekjempe dem selv ved å bruke forgiftet agn eller kontaktanticid. Disse brukes forskjellig og bør aldri kombineres.

Maur kommer inn gjennom sprekker og åpninger. Maur kan komme inn i hjemmet ditt gjennom små sprekker i vegger eller vinduskarmer. Har du råteskader eller fuktproblemer i hjemmet er dette en sterk magnet for maur. Både rørmaur og sukkermaur (svart jordmaur) tiltrekkes av ovennevnte. Det er viktig å være klar over disse faktorene og iverksette tiltak for å hindre at maur kommer inn i huset ditt.

Her er mer om maur:

Maur i huset

Maur kan være til sjenanse for mange huseiere, og de kan også forårsake kostbare skader på huset. De kan gå inn i huset på jakt etter mat eller vann, og noen ganger kan de også bygge reir i vegger eller tak. Det siste er et stort problem. Her skal vi se på noen av årsakene til at maur kommer inn i huset og hvorfor de kan være vanskelige å bli kvitt.

Hva får maur til å komme inn i huset?

Det er flere faktorer som kan føre til at maur kommer inn i huset. Noen av de vanligste årsakene inkluderer:

  • Mat: Er det matrester eller søtsaker tilgjengelig, kan maur følge lukten og finne veien inn i huset. Det er viktig å sørge for at maten oppbevares riktig og at det ikke er matrester igjen på kjøkkenet eller andre steder i huset.
  • Vann: Maur trenger vann for å overleve, så de kan også gå inn i huset på jakt etter vannkilder. Dette kan være en lekkasje eller en annen kilde til fuktighet.
  • Sprekker og åpninger: Maur kan komme inn i huset gjennom små sprekker eller åpninger i vegger, tak eller gulv. Det er viktig å tette eventuelle sprekker og åpninger for å hindre at maur kommer inn.

Hvorfor er det vanskelig å bli kvitt maur?

Maur kan være vanskelig å bli kvitt fordi de er sosiale insekter som lever i kolonier. Når en maur finner mat eller vann, vil den kommunisere dette til resten av kolonien ved hjelp av duftstier. Dette kan føre til at flere maur kommer inn i huset og gjør det vanskelig å bli kvitt dem.

I tillegg kan maur være motstandsdyktig mot visse typer insektmidler, og spesielt feil bruk av insektmidler, og kan tilpasse seg nye miljøer. Dette kan gjøre det vanskelig å finne en effektiv løsning for å bli kvitt dem. Derfor finnes det pakkeløsninger for gjør-det-selv-produkter. Se da på https://skadedyrproffen.no/maurkontroll/maurmiddel/

Det kan være viktig å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper hvis du har problemer med maur i huset ditt. De vil kunne identifisere årsaken til problemet og gi deg råd om hvordan du kan bli kvitt maur effektivt og utføre det for deg.

Forebygging av maur i huset

Maur kan være til sjenanse når de kommer inn i huset. Heldigvis finnes det en rekke tiltak som kan gjøres for å hindre at maur kommer inn i huset.

Hvordan forhindre at maur kommer inn i huset?

Det første du må gjøre er å hindre maur i å komme inn i huset. Dette kan gjøres ved å tette alle sprekker og åpninger i vegger, gulv og tak. Det bør også utvises forsiktighet for å reparere eventuelle råteskader, da maur ofte etablerer seg i råtne materialer.

Videre bør man passe på å holde mat og søppel unna maur. Dette kan gjøres ved å oppbevare mat i tette beholdere og sørge for at søppeldunker er tett lukket.

Hvilke tiltak kan iverksettes for å hindre maur i huset?

Det er en rekke tiltak som kan gjøres for å hindre maur i huset.

En effektiv metode er å legge ut maurdreper rundt i huset. Dette kan være i form av granulat eller spray. Det er viktig å følge bruksanvisningen nøye og sørge for at midlet ikke kommer i kontakt med mat eller drikke. Vi anbefaler generelt å rydde rundt huset slik at det er få gjemmesteder i nærheten av husveggen, samt enten å redusere maurkoloniene ved å bruke for eksempel Kvitt granulert agn eller lage en hindring ved å sprøyte kontaktdreper.

Du kan også bruke dufter for å skremme bort maur. Du kan for eksempel legge sitronskall eller peppermynteolje rundt i huset. Men dette har begrenset effekt over tid og må vedlikeholdes ofte.

Det kan også være lurt å sørge for at det ikke er fukt inne i huset, da maur ofte etablerer seg i fuktige områder. Dette kan gjøres ved å reparere eventuelle lekkasjer og sørge for god ventilasjon. Det bør du uansett gjøre, for fuktigheten vil gjøre større skade på huset enn det maurene kan. Ofte er maurene bare et symptom på en strukturell feil med huset.

Til slutt kan du også vurdere å kontakte en skadedyrbekjemper dersom du har store problemer med maur i huset. Spesielt ved store stokkmaurangrep er det viktig å få hjelp, eller kun bruke forgiftet agn selv. og på riktig måte. Vær forsiktig så du ikke angriper maur direkte hvis du ikke vet nøyaktig hvor de oppholder seg.

Bli kvitt maur i huset

Når maur kommer inn i huset kan det være plagsomt og plagsomt. Heldigvis er det flere måter å bli kvitt dem på. Her er to løsninger som kan hjelpe deg med å bekjempe maurene.

Løsning 1: Du vet hvor maurene bor

Hvis du vet hvor maurene har bygget hiet sitt, kan du bruke direkte kontroll med kontaktanticider for eksempel Trinol maurmiddel eller Permetrin spray.

Disse midlene dreper maurene raskt og effektivt, men det er veldig viktig – spesielt med stokkmaur – å være 100 % sikker på at du dreper hele maurkolonien på en gang. Dette inkluderer også alle satellittsamfunnene hvis maurkolonien er veldig stor.

Løsning 2: Bruk forgiftet agn hvis du ikke vet sikkert hvor maurene bor

Hvis du ikke vet nøyaktig hvor maurene har bygget reiret sitt, kan du bruke forgiftet agn. Agn kan legges ut som forgiftet agn i granulær form (krystaller). Dette tiltaket fungerer ved at maurene tar med giften tilbake til kolonien og sprer den der. Dette kan ta litt tid, men det er en effektiv måte å bli kvitt maur på.

Kombiner aldri kontaktmordere og forgiftet mat. Bruk enten det ene eller det andre.

Det er også viktig å fjerne matkilder og sørge for at det ikke er åpninger eller sprekker der maurene kan komme inn i huset. Dette kan redusere sjansen for at maurene kommer tilbake.

Husk å følge bruksanvisningen på produktene nøye og ta nødvendige forholdsregler for å unngå skade på dyr og mennesker.

Ved å følge disse enkle trinnene kan du bli kvitt maur og holde huset ditt fritt for disse irriterende insektene.

Våre skadedyrtjenester i Oslo gjør det enkelt for deg!

En spesialisert skadedyrbekjempingstjeneste ytes av Oslo Skadedyrkontroll i hele Oslo og omegn. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Vår skadedyrbekjempelsesekspertise gjør oss i stand til å gi eksepsjonell rådgivning til privat- og næringskunder. Som et godt utdannet utrydderfirma leverer vi den best mulige løsningen for fjerning av skadedyr i Oslo.

Våre teknikere forstår hvor plagsomt det kan være å oppdage skadedyr som bor i hjemmet eller bedriften din. En tett bybefolkning som Oslos gir skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr og klesmøll alt de trenger. En matkilde så vel som en trygg havn. I Oslo har vi et team av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam gir deg skadedyrkontrolltjenester i Nordre Aker , Grünerløkka og andre områder.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Raske og effektive behandlinger – skreddersydd og tilpasset dine behov
  • Bidra til å forhindre ytterligere angrep med prøvebehandling og råd
  • Teknisk support i hele Oslo og Norge av sertifiserte skadedyrkontrollører
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...