Topp ti risikoer for kakerlakkangrep på arbeidsplassen din

aug 22, 2022 | Gnagere

Bedriftseiere, operatører og ledere kjenner altfor godt til mangfoldet av utfordringer som kan oppstå på arbeidsplassen. En skadedyrangrep øker ikke bare stresset på en arbeidsdag, men kan sette selskapets omdømme i fare i prosessen. Fortsett å lese for å finne ut hvilke skritt du kan ta for å redusere sjansene for at kakerlakker tar havnen i virksomheten din.

Søppel- og søppeldunker

Kakerlakker trives på koselige steder med en tilgjengelig matkilde, og avfallsbeholdere tilbyr begge disse elementene. Sørg for å tømme søppeldunker og resirkuleringsbøtter daglig, med store søppelcontainere som blir tatt hånd om på jevnlig basis. Omslutt alltid søppelkasser med tett lokk.

Kondens

Alle bygninger opplever en viss grad av kondens, men overflødig vannrester kan tiltrekke skadedyr til arbeidsplassen din. Ta de nødvendige skritt for å redusere kondens på vinduer, vegger og tak.

Matlagingsapparater

Enten du driver en spisestue med et fullskala kjøkken eller konsulentfirma med et lunsjrom for ansatte, sørg for at kokeapparater rengjøres regelmessig. Dette inkluderer smulefangeren i brødristere, interiøret i mikrobølgeovner og, selvfølgelig, større apparater.

Brukte gjenstander

Vær forsiktig med brukte gjenstander som bringes inn på arbeidsplassen. Dette kan inkludere brukte emballasjematerialer som esker eller paller, eller brukte gjenstander som møbler eller inventar. Skulle dette være uunngåelig, sjekk nøye for både levende insekter og egg før du tar med varen inn.

Stående vann

Stillestående vann er en annen attraksjon for kakerlakker. Husk å tømme alle oppsamlinger av åpent vann, for eksempel kjøleskapsfanger eller avfukterreservoarer. Utendørs, tøm eventuelt regnvann som har samlet seg før det blir stående for lenge.

Vasker og avløpsfeller

Etter å ha vasket en haug med oppvask, glemmer vi ofte å rense selve vasken. Men en uryddig kjøkkenvask – spesielt en med avløpslås og/eller søppeltømming – kan være nok til å lokke mort. Gjør det til en vane å vaske veggene i vasken og la aldri matpartikler samle seg lenge i avløpslåsen.

Unødvendig rot

De fleste skadedyr søker tilflukt i mørke, uforstyrrede områder, så reduser denne risikoen ved å eliminere så mye rot som mulig på arbeidsplassen din. I lagring og sesongbaserte rom, prøv å holde oppe en tilstedeværelse slik at skapninger ikke slår seg til ro.

Vannlekkasjer

Kakerlakker tiltrekkes av fuktige omgivelser, så vannlekkasjer og drypp bør fikses for å forhindre skadedyr. Instruer ansatte om å informere deg om eventuelle lekkasjer de oppdager rundt bygningen.

Dårlig bygningskonstruksjon

Disse forebyggende tiltakene kan være resultatløse hvis arbeidsplassen din får skadedyr fra et naborom i bygningen. Tett sprekker og hull i vegger, fotlister, tak – spesielt hvis du driver en bolig eller bolig.

Uberedskap for det verste tilfellet

Til tross for din beste innsats, kan skadedyr fortsatt finne en vei inn på eiendommen din. Som med enhver uventet utfordring, vær forberedt ved å ha en handlingsplan på forhånd med navnet på et profesjonelt flyttefirma klar.

Et angrep er aldri en hyggelig situasjon, men det kan være spesielt skadelig når det oppstår på arbeidsplassen din. Ved å ta hensyn til risikoene ovenfor, kan du øke sjansene dine for å forhindre et problem og minimere skaden dersom et problem skulle oppstå.

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en...

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...