Kakerlakk problemer

aug 22, 2022 | Gnagere

En kakerlakkangrep er sannsynligvis en av de skumleste opplevelsene du kan oppleve. Se for deg hundrevis av kakerlakker, krypende over hele kjøkkengulvet, spredt utover matrestene dine på bordet, piske rundt de tomme tallerkenene som er igjen i vasken og krypende opp og nedover veggene. Skremmende tanke er det ikke? Vel, det skjer med millioner av huseiere over hele verden, og sannsynligvis til og med deg.

Ved å holde deg informert om hva du står overfor, kan du være sikker på at det kanskje aldri vil skje med hjemmet ditt.

Kakerlakker bor overalt i verden

Visste du at det finnes over 5000 forskjellige arter av kakerlakker i verden? Blant dem er Megaloblatta longipennis, som har et vingespenn på opptil 18 cm bredt og Macropanethia neshorn, som veier inn på 50 gram! Tenk deg at de løper rundt i huset ditt. Og det skremmende er at de har vært der lenge før huset ditt ble bygget.

De har eksistert i nesten 250 millioner år, og har motstått alt som mor-naturen og de galaktiske kreftene kunne kaste på dem, og er ekstremt motstandsdyktige mot stråling. Og du trodde at aerosolspray kunne drepe kakerlakker.

Kakerlakker er altetende, som oss, og for det meste vil de spise alt organisk som stort sett er dødt eller ubevegelig. De biter sjelden et menneske, men kan nappe på et sår midt på natten når et dyr sover. Dermed er ikke selv kjæledyrene dine fri for kakerlakker!

Kakerlakker vil til og med spise limet fra baksiden av frimerker og limbindingene fra baksiden av bøker! Dette er fordi tradisjonelt lim er avledet fra animalsk protein, og kakerlakken elsker proteinet. Men i tillegg til å mate som om det ikke er noen morgen, er det noe annet en kakerlakk gjør? Vel, kakerlakker som gruppe er en del av det verdensomspennende næringsnettet. Siden de er altetende åtseldyr, rydder de opp i miljøet vårt og hjelper til med å resirkulere det organiske søppelet som ville samle seg hvis det ikke ble spaltet av organismer som inkluderer kakerlakker. Videre tjener kakerlakker som mat for små pattedyr, fugler, amfibier og øgler. Høres ikke ut

så ille, ikke sant? Hva med om vi fortalte deg at kakerlakker har vært assosiert med utvikling av astma hos barn og har vært kjent for å spre sykdommer på sykehus? Men kan jeg ikke bli kvitt kakerlakker naturlig spør du? Selv som en siste utvei ville det å slå dem være bortkastet tid fordi selv om du dreper en, kan det hende du ikke dreper hele kakerlakkereiret. Selv insektmidler kan ikke hjelpe deg så mye fordi du bare kan drepe det du kan se, og også noen kakerlakker har blitt immune mot effekten av insektmiddelet! (Husk hva som ble sagt om deres usårbarhet for stråling?) Så, hvordan KAN du drepe dem?

Det er håp.

Kontakt en profesjonell skadedyrbekjemper. De har lov til å bruke gift som du som privatperson ikke har lov til å bruke, og det beste er å bruke forgiftet åte mot kakerlakker.

Vi hjelper deg med å utrydde kakerlakker av din bolig eller arbeidsplass i oslo. Ta kontakt med oss.

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Kakerlakker – hvordan kommer de inn i hjemmet ditt

Er du flau over at du har kakerlakker? Du vil ikke at noen skal vite det fordi de vil tro at du er en uhygiensk person. Hvis dette høres ut som deg, har du kommet til rett sted. Det er ikke din feil at det er kakerlakker i hjemmet ditt. De kan komme fra en...

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

7 måter å stoppe sølvkre i Oslo på

Sølvkre er små plagsomme insekter som kan forårsake betydelig skade hvis de ikke kontrolleres. Siden kostholdet til sølvkre kan inneholde så forskjellige ting som papir, sukker, kaffe, tepper, klær, lim som finnes i bokbindinger, bomull, silke og til og med...