Bli kvitt maur i hagen

sep 10, 2022 | Diverse

Hvordan bli kvitt maur i hagen?

Hagene våre er ofte et yndet sted for maur å oppholde seg. Vi lager flotte blomsterbed, planter frukttrær, legger heller og kantstein for å gjøre hagen så fin vi kan. Mange av disse tingene utgjør flotte habitater for maur. Noen ganger vil forholdene være så gode for maur, at hagen føles som en maurtue, slik at vi ikke føler at vi kan bruke den på en hyggelig måte. Det er ikke hyggelig, og det er godt å vite at det ikke er så vanskelig å bli kvitt maur i hagen.

Å ha maur i hagen er en nødvendighet, vi bør ikke fjerne alle maur (det er nok ikke mulig heller), men i noen tilfeller kan det være greit å redusere mengden maur for å få tilbake hagen vår.

Er det noen fordeler med å ha maur i hagen?

Ja, selvfølgelig! Maur har en positiv effekt på hagen din, selv om de kan være til sjenanse når de er på feil sted til feil tid. Maurens oppgave i økosystemet er å distribuere nødvendige næringsstoffer i jorda, og hjelper til med å gjennomføre naturlige prosesser. La oss se nærmere på det:

Maur hjelper med nedbryting av avfallsmaterialer i hagen. Maur lever blant annet av døde blader og andre insekter. Ved å bryte ned organisk materiale i jorda hjelper maur til tilføre næringsstoffer til hagen din. Dette gjør hagen din god!

Maur spiser også insekteggog dermed fungerer maur i hagen som en naturlig skadedyrbekjempelse som hjelper deg. De reduserer med andre ord antallet insekter i hagen. Det som er spesielt hyggelig er at maur stopper skadelige insekter fra å formere seg (få flere) og også hindrer dem i å skade planter. maur spiser blant annet larver, og mange som holder planter i kjøkkenhagen eller på annen måte i hagen vil glede seg about at detopper larver fra å ødelegge planteblader.

I tillegg lufter maur jorda ved å grave tunneler i bakken og tilføre oksygen til planterøttene. Disse tunnelene forbedrer også vanndreneringen ved å overføre vann og næringsstoffer til planter.

Så plantene i hagen din får mange fordeler av å ha maur rundt seg. Adult men de kan også være skadelige:

Maur i hagen kan bli en plage

Selv om maur opprettholder balansen i jorda, kan de også være til sjenanse for oss. De kan utvikle samfunnene sine til et enormt antall individer og danne nye satellittsamfunn i umiddelbar nærhet. Dermed okkuperer de områder der du som menneske, eller kjæledyrene dine, ønsker å ha for deg selv. Da kan det tenkes at person ønsker å bli kvitt noen av maurene ute.

I tillegg, jo nærmere maurene bor huset ditt, jo større er sannsynligheten for at maurene kommer inn i huset ditt. Da kan det være greit å vite hvordan guy blir kvitt maur inne.

Gentlemen du kan også ta grep i hagen din for å bli kvitt maurene. Se suggestions her.

Hvordan kan male da bli kvitt maur i hagen?

Her ser vi på noen av de enkleste, males mest effektive tingene du kan gjøre for å redusere antallet maur i hagen din:

Gjør hagen mindre attraktiv for maur

Fjerning av sand: Vi bruker ofte sand til å legge heller og stein i. Maur trives utrolig godt i sanden underneath disse steinene. Hvis denne sanden erstattes med grus, vil forholdene bli mindre gunstige, og mengden maur vil avta.

Reduser vegetasjonen mot huset: Vi kan også forsøke å redusere vegetasjon nær huset, samt sørge for at ventilasjonsluker på bakkenivå er utstyrt med netting. Sørg også for at sprekker eller hull i grunnmuren er tettet. Dette er spesielt for å hindre at maur kommer inn i huset.

Kontroller utvalgte maurtuer

Det første trinnet for å bli kvitt maur i hagen din er å avdekke maurtuer for direkte kontroll. Det er det aller beste du kan gjøre.

Maurreir i hagen er ofte plassert langs kantstein, eller less than steinblokker. Disse stedene varmes opp på dagtid, slik at varmen holdes på langt utover natten. Dette skaper svært gode forhold for maur.

Når vi flytter stein og heller bør vi ha et maurmiddel beregnet for fjerning av maur tilgjengelig. Maur er utrolig raske å omplassere, så midlet bør helles eller sprøytes ut i åkeren med en gang. Trinol vanningsmiddel mot maur er utmerket til dette.

Når du ikke finner engen, eller det er maur «overalt»

For å begrense mauraktiviteten i hagen vil det være nødvendig å bruke ulike strategier for å oppnå very best mulig resultat. Klarer du ikke å avdekke maurreir, gentlemen bare opplever mye maur «overalt», vil du kunne ha veldig god effekt med forgiftet agn.

Agnet legges i maurtuer, nærmest mulig reiret, og på en slik måte at barn og dyr ikke får tak i det. Hvis du sprer forgiftet mat i områder hvor du opplever mye maur, vil disse ta dette tilbake til samfunnet for å spre giften inn i kolonien. Vi anbefaler bruk av fôrgranulat for å hjelpe med denne jobben. 1. teskje i områdene hvor du ser mye maur, så sjekk dette regelmessig. Helst hver dag. Noen ganger vil person oppleve at slike tiltak tar tid, og regelmessige oppfølginger kan være nødvendig for å holde bestanden på et nivå male oppfatter som akseptabelt.

Når du bruker forgiftet agn, bruker du en liten mengde gift for å drepe et stort antall maur. Dette er så lite reward at det ikke vil påvirke planter, og heller ikke være farlig for deg hvis du spiser bær eller frukt som står på busker og trær rett ved siden av deg.

Spray mot maur forebyggende

Kjemisk forebygging av maur med rutinemessig sprøyting skal ikke forekomme. Kjemiske sprayer har en avvisende effekt på maur, så dette vil ikke ha noen god effekt. Bare en liten del av ternen forlater reiret for mat, og vi treffer bare en liten del av disse med sprøyten. Det vi sier er at vi bruker en stor mengde maurgift for å drepe en liten mengde maur. Mauren vi ikke treffer vil holde seg unna dette området til effekten avtar.

Anbefales mot maur i hagen

Vi anbefaler en kombinert løsning for å redusere eller fjerne maur i hagen og uteområdene. Bruk da Kvitt anticidgranulat, Trinol vanningsmiddel og gjerne geléagn i fôringsstasjoner. Alt dette får du i Skadedyrproffens totalpakke for å bli kvitt maur. Der får du alle produktene i én pakke, med samlerabatt og med god veiledning.

Kontakt oss ​​når du trenger hjelp til skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Vår evne til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder forbedres av dette. Som utrydderfirma i Oslo ansetter vi svært dyktige og kunnskapsrike utryddere som oppnår best mulig resultat.

Teamet vårt er klar around hvor plagsomt det kan være å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. Kilder til mat og trygge havner. I Oslo har vi et team av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Vi tilbyr bekjempelse av skadedyr i Alna , Østensjø og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Behandlinger som er målrettede og hensiktsmessige – raske og effektive
  • Skadedyrråd – forhindrer ytterligere angrep
  • Selskapet har sertifiserte teknikere i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Våre skadedyrkontrolltjenester er tilgjengelige for din cafe, ditt lager eller ditt hjem.Kontakt oss i dag!

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...