Kan insektmiddel skade mennesker eller kjæledyr?

sep 10, 2022 | Diverse

Mange lurer på om insektmiddel er farlig for hunder, katter eller barn. Sannheten er at insektmidler kan være farlige, adult males hvis du bruker dem på riktig måte, er faren minimum. Når det gjelder anticid, er risikoen svært lav hvis du bruker midlene som vi anbefaler.

Hva er insektmiddel?

Insektmiddel brukes til å kontrollere insekter som maur eller andre insekter rundt i hjemmet. Mange er bekymret for hvordan dette kan påvirke deres oss, deres hund eller katt.

Insektmiddel er reward og bør behandles med respekt. Når vi i Skadedyrproffen anbefaler behandling med aktive giftstoffer, vil vi alltid vurdere at mennesker og kjæledyr kan bli eksponert for midlene.

Ulike former for insektmidler og farer forbundet med dem

Swirr maur råteForgiftet spiste: Når du bruker giften, spis innendørs og med de mengdene vi anbefaler, vil dine barn, din lille hund eller katt alltid være trygge. Så bruk av for eksempel Swirr maurråte eller Kvitt granulat myrdreper anses som svært trygt når du gjør det i henhold til våre instruksjoner. Spesielt trygt er det om du velger å bruke agnboks/agnstasjon, for da er det bare insekter som kommer til anticidet.

Kan insektmiddel skade mennesker eller kjæledyr? 2Insektmiddel som sprøytes ut i et rom vil utsette dyr eller mennesker for en mye høyere dose. Et eksempel på dette er den mye brukte Permethrin-sprayen. Vi anbefaler aldri å «tåke» med spray. Et spraymiddel bør brukes som en direkte konsentrert behandling av et reir eller reir. I disse tilfellene bør mennesker og kjæledyr holdes i andre rom og ikke gå inn i dette rommet på noen timer.

Men likevel anses dette som relativt trygt for både mennesker og dyr: Virkestoffet i sprayen er også tilgjengelig i dråpeform, som vi behandler kjæledyrene våre med direkte for å forebygge lopper og flått, eller insekter om sommeren, så insektmiddel anses som relativt trygt for hunder og katter.

Følg instruksjonene og reduser farene

Vi kan minimere sjansen for at mennesker og deres kjæledyr har problemer ved å følge instruksjonene på etiketten. Vi bør velge midler med lavere toksisitet og minimere mengden eksponering for midlet beneath og etter påføring. Alle disse vurderingene er allerede gjort når vi anbefaler tiltak for å bekjempe skadedyr. Les derfor veiledningene våre før du foretar en behandling.

Hva med å bruke plantevernmidler innendørs?

Vi anbefaler ikke å sprøyte innendørs mot insekter. Denne typen oppgaver bør gjøres av fagfolk fordi det både er farlig og fordi feil kind behandling mot insekter kan gjøre dem sterkere. Bruk aldri slike midler mot for eksempel kakerlakker. Adult males hvis du fortsatt velger å spraye innendørs, bør følgende tiltak tas:

Below påføring av plantevernmidler innendørs

 1. Fjern alle leker og gjenstander som ofte berøres.
 2. Fjern mennesker og kjæledyr fra hjemmet eller oppbevar dem i ubehandlede rom.
 3. Dekk til akvarium and many others. for å hindre at væskedamp eller støv kommer inn i tanken.
 4. Siden insektspray skaper en fin aerosoltåke, kan midlene bevege seg gjennom luften i hjemmet ditt. Du kan også vurdere å slå av sentralvarme eller klimaanlegg, som kan sirkulere luftbårne midler.
 5. Keep mennesker og kjæledyr borte fra det behandlede området i 4 timer eller til midlene har tørket. Hvis det er snakk om barn beneath 4 år, gravide, eller personer med luftveissykdommer eller andre bakenforliggende tilstander som kan gjøre dem ekstra sensitive, bør det benyttes 24-timers karantene av det behandlede området.

Hva med bruk av sprøytemidler utenfor hjemmet/utendørs?

Kontaktdreper i pulverform er normalt et bitterstoff tilsatt som gjør at barn eller kjæledyr ikke spiser det. For å minimere risikoen for skade på barn eller kjæledyr når du bruker en vannbasert spray, fjern barn og kjæledyr fra alle områder du planlegger å behandle.

Ved direkte behandling av maurreir utendørs bør barn og kjæledyr holdes borte fra området en stund etterpå og til området er tørt.

Forgiftning

Noen ganger kan til og med forsiktig bruk av et insektmiddel forårsake skade på et følsomt, sykt eller skadet dyr. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har blitt forgiftet av et insektmiddel og du trenger hjelp, ring din veterinær eller giftinformasjonen på 22 59 13 00

Konklusjon

Ved å følge Pest Professionals veiledninger og lese etiketten og følge instruksjonene der, vil kjæledyrene og barna dine være trygge.

Kontakt oss dersom du trenger skadedyrkontroll i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll tilbyr en rekke skadedyrkontrolltjenester i hele Oslo. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Våre skadedyrkontroll-tjenester kan brukes av både privat- og næringskunder. Med et ekstremt kunnskapsrikt team av utryddere i Oslo, er vi i stand til å tilby de beste skadedyrfjerningstjenestene i området.

Teamet vårt forstår at det kan være stressende å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. Matkilder og trygge havner er begge viktige. Oslos skadedyreksperter jobber for å holde hjemmet og kontoret ditt skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam gir deg skadedyrkontrolltjenester i St. Hanshaugen , Sagene og andre områder.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

 • Behandlinger som er målrettede og hensiktsmessige – raske og effektive
 • En prøve- og rådgivingstjeneste kan bidra til å forhindre ytterligere angrep.
 • Selskapet har sertifiserte teknikere i hele Oslo og Norge
 • Vi hjelper HORECA-bransjen

Du kan kontakte oss når du trenger skadedyrbekjempelse til din cafe, ditt lager eller ditt hjem.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...