Er stokkmaur farlige egentlig?

sep 1, 2022 | Diverse

Som navnet antyder, bygger stokkmaur hjemmene sine i tømmerstokker. Altså i logger. Problemet er at de av og til slår seg ned i et hus bygget av tre, og det er da de regnes som skadedyr.

Hvilken skade gjør stokkmaur?

Pinnemaur graver glatte tunneler i tre for å bevege seg rundt og finne mat. I motsetning til hva mange tror, ​​spiser ikke stokkmaur veden. Men de tygger det rett og slett med underkjeven og kaster det som avfall. Så litt som å grave gjennom jord, men det gjør det i tre.

Som en av de største maurartene kan disse maurene forårsake betydelig skade på bygninger, og det blir fort kostbart om de gnager i biter av bærende konstruksjoner.

Stikk maur som fuktig tre eller jord

Stokkmaur trenger en vannkilde for å overleve, som er en grunn til at den primære tretypen de sikter mot er død, råtnende eller fuktig. Det er lettere å grave i og gir dem en kilde til fuktighet. Utendørs kan de bli funnet å lage reir i trestubber, gjerdestolper, tre eller i jord bak steiner.

Steder hvor de ofte ødelegger bygninger

Hvis du har hatt stokkmaur inn i huset ditt, kan det hende du har en utfordring. Innendørs kan de bli funnet gravende og gnagende i ødelagte vinduer og dørkarmer, krypkjeller, loft, piper, vasker, badekar og gammelt trepanel. De liker ofte varme vegger, og gjerne solrike vegger.

Siden stokkmaur er større insekter, kan skaden de forårsaker være mer åpenbar og mer ødeleggende. De forlater regelmessig reiret for å søke etter mat og kommer tilbake for å fortsette å grave. Hvis du finner små, men tydelige hull i treet på eiendommen din som ser ut til å være tunneler, spesielt hvis det ser ut som en liten haug med sagflis samler seg under dem, kan det hende du har oppdaget en stokkmaurangrep. Alternativt kan det være borer. Spesiell stripet borer.

Litt om stokkmaur

Pinnemaur når vanligvis omtrent 5-14 mm i lengde. De er røde, svarte, brune eller en kombinasjon av disse. Som andre maur har de segmenterte kropper. Du kan skille stokkmaur fra skogsmaur ved å se på hodet. Er det noe rødt i hodet er det skogsmaur, mens pinnemaur har helt svarte hoder.

I tillegg er pinnemaur veldig fredelige maur. Du kan dyppe dem og irritere dem, og da vil de bare bøye seg bort og ikke bli aggressive. Det er svært sjelden at disse biter.

Du må bruke et middel mot stokkmaur. og det kan være en kontaktmorder eller et forgiftet agn. Pinnemaur dør hvis du bruker anticid som dreper anticider, eller hvis du bruker forgiftet agn. Du må ikke ty til å bruke kontaktdreper hvis du ikke kan utrydde hele maursamfunnet på en gang. For bruker man bare litt produkt her og der, vil maurene kunne rømme og etablere seg flere steder i huset.

Det er ofte best å bruke forgiftet agn som du mater maurene over tid. Da vil flere og flere maur dø, og til slutt vil dronningen eller dronningene dø. Når dronningene dør, har du faktisk vunnet kampen.

Du kan impregnere trevirke mot stokkmaurangrep ved å bruke Woodtox. Denne skal kun sprayes eller males på bart treverk, og den beskytter treverket i mange, mange år mot stokkmaurangrep.

Se mer om hvordan du kan bli kvitt stokkmaur her.

Vårt skadedyrteam kan hjelpe deg i Oslo når du trenger det!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Opp gjennom årene har vi tatt tak i flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet. Som et resultat er vi i stand til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til private og kommersielle kunder. Ekspertutryddere som har spesialisert seg på fjerning av skadedyr i Oslo er med på laget vårt.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften din kan være en urovekkende opplevelse. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. Gi mat og husly. Som en del av våre skadedyrtjenester i Oslo sørger vi for at ditt hjem eller kontor er skadedyrfritt.

Skadedyrtjenester er tilgjengelig i Grorud , Gamle Oslo og andre områder.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • En målrettet og hensiktsmessig behandlingsplan som er rask og effektiv
  • En prøve- og rådgivningstjeneste – for å forhindre ytterligere angrep
  • Kontrollører sertifisert i Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-firma

Vi kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i din restaurant, skadedyrbekjempelse i et lager, eller skadedyrbekjempelse i hjemmet ditt.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...