Hvordan skadedyr reduserer verdien av hjemmet ditt

sep 1, 2022 | Diverse

Hvis du trenger å vite noe om hvordan skadedyr kan redusere verdien av boligen din eller mer generelt om potensielle skader på eiendom forårsaket av skadedyr, er denne artikkelen for deg.

Enten du kjøper, selger, leier eller administrerer eiendom på noen måte, er det viktig å forstå hvordan skadedyr senker eiendomsverdien og hva du kan gjøre for å beskytte din.

Utforsk de vanligste skadedyrene, hvordan de påvirker eiendomsverdien og hva du bør gjøre her.

Skadedyr som kan skade hjemmet ditt

Hvis du har funnet skadedyr i hjemmet ditt eller en eiendom du eier eller administrerer, må du iverksette tiltak så snart som mulig for å minimere skaden de kan forårsake. Du kan gjøre litt gjør-det-selv skadedyrbekjempelse med produkter du kan kjøpe her på Skadedyrproffen, eller leie inn skadedyrbekjempere til å hjelpe med hele jobben.

Skadedyrskader er omfattende og avhenger av hvilken type skadedyrangrep du har på hendene. Fra stoff, inventar og tilbehør til faktiske strukturelle skader, er det risikabelt å la skadedyr gjøre hjemmet sitt i eiendommen din veldig lenge.

1) Rotter og mus

Mus og rotter i vegger eller under gulvbord er problemer av alle mulige årsaker. Først og fremst fordi de liker å være mer. Rottereir i boliger skapes ofte ved at de små krypene rydder plass til seg selv i isolasjonen eller veggen.

For det andre spiser de. Og de spiser mye. En rekke stoffer, tilgjengelig mat på kjøkkenet, tre, papir, bøker og til og med elektriske ledninger og rør-i-rør-systemet!

Ikke bare er dette en årsak til potensielt en hel rekke problemer, men de legger også igjen urin og avføring for jakt. Dette kan bety at de etterlater seg sykdommer og andre forurensende stoffer.

 • Skader forårsaket av rotter og mus kan være varierte og omfattende
 • Strukturelle skader kan være forårsaket av hekking av gnagere
 • Skader på elektriske ledninger og vannrør (og vannskader) er vanlig med mus eller rotter
 • Å spise menneskemat og avføring sprer sykdom
 • Møbler og klær kan tygges og ødelegges

Vi anbefaler på det sterkeste å holde musene og rottene ute ved å bruke en musebørste som enkelt monteres under eksisterende kledning. Dette er et suverent produkt som er enkelt å montere selv, og det fungerer umiddelbart. Videre brukes rottefeller og musefeller for å bli kvitt mus og rotter. Det finnes også fine feller for levende fangst, slik som denne ikke-drepende musefellen.

2) Maur

Maur er interessante skapninger, svært organiserte og varierte i skaden de kan gjøre hjemmet ditt. Pinnemaur er farlige for bygningen din.

Ulike arter av maur forårsaker forskjellige problemer. For eksempel vil svart jordmaur ikke med vilje forårsake strukturelle skader, bare utvide eksisterende sprekker for å komme inn. Men arter som pinnemaur kan ødelegge husets bærende struktur. Samtidig er sukkermaur på kjøkkenet eller andre steder i huset plagsomt.

 • Pinnemaur forårsaker skade på tregulv, ikke ved å spise det, men ved å gi plass til seg selv – dette kan skje med råtnende tre utenfor men også under gulvbord og i trestolper
 • Faktisk skader stokkmaur tre så alvorlig at de kan påvirke den strukturelle integriteten til en eiendom
 • Tegn på stokkmaur i huset ditt er ofte lette å få øye på – de gjemmer seg ikke for deg. De er ofte mest aktive om natten.

Sjekk også: Hvordan bli kvitt stokkmaur

3) Stripete bore og husbukk

Dette er vanlige skadedyr i fuktige områder i Agder og andre fylker som grenser til havet, samt litt lenger inne i Telemark. Felles for disse insektene er at larvene spiser ved i vegger og bærende konstruksjoner, og det kan påføres alvorlige skader på bygninger.

Dette er angrep som pågår i mange år, og som knapt er synlige i starten. Men etter hvert som larvene vokser opp og vil ut av skogen for å forvandle seg til biller, vil det bli oppdaget små runde hull etter den stripete borebillen. Men mesteparten av skaden er usynlig til den bryter overflaten av treet.

Husbukk gnager mer på langs i treverket og kan hule ut et klapphus med mer.

Sjekk også: Middel Woodtox mot stripet borer og husbille

4) Veggedyr

Veggedyr er et insekt som bokstavelig talt bor i sengen din hvis du er plaget av det. Veggedyr flytter gjerne inn sammen med gamle møbler, med kofferten din etter en tur, med overnattingsgjester som tar med koffert og på andre måter.

Dette er blodsugende insekter som kan overleve i opptil ett år uten mat, og så snart en person kommer inn i sengen, kryper de ut i løpet av natten, bedøver et stikkområde og stikker så for å suge blod.

Resultatet er et utslett som klør og kan gjøre vondt, og det kan vare i mange uker før det gir seg. Men veggedyrene kommer tilbake når de trenger mer mat, og da blir utslettet ofte mer alvorlig.

Du kan bruke tørkespray mot veggedyr, samt en rekke andre produkter mot veggedyr.

Sjekk også: Hvordan bli kvitt veggedyr

5) Skjegg

For noen år siden ble dette ansett som et reelt problem, men nå er det ganske enkelt å bli kvitt skjegg. Det brukes agn som plasseres ganske tett rundt hele biolig. Men du kan ikke kjøpe dette agnet med mindre du er en skadedyrtekniker som har papirer på dette, så du må leie et skadedyrfirma for å få dette til.

Du kan bruke en tørkespray mot flass

Dekker boligforsikringen skadedyr?

Mange antar at huseierforsikringen deres automatisk vil dekke alle typer skadedyr. Dessverre er dette ikke tilfelle.

Faktisk, når det gjelder skadedyrkontroll, dekker boligforsikring vanligvis ikke kostnadene med mindre det er en plusspolise. Har du plussforsikring dekkes noe skadedyrbekjempelse, men ikke alt.

Det er imidlertid anledninger når du kan dekke deler av det. Hvilken type skadedyr du har, spiller vanligvis ingen rolle. Dette betyr generelle skadedyrspørsmål som «dekkes gnagerskader av huseierforsikringen?» vil trolig bli svart «nei».

Men selv om du har et gnagerangrep, kan du faktisk være delvis dekket. De to begrepene man bør huske på når man vurderer om boligforsikringen dekker skadedyrbekjempelse er «forebyggbar skade» og «uventet skade».

Forebyggbare skader er den type ting forsikringsselskapet vil si er eierens eller leietakerens feil for dårlig vedlikehold av eiendommen. Det skjer over lang tid – noe sånt som et angrep med langsiktige synlige tegn på at ingen tiltak ble iverksatt for å løse

Råd om skadedyrbekjempelse ved kjøp av ny bolig

Alt dette betyr at når du kjøper eller begynner å leie en ny bolig, bør en skadedyrbefaring være en av de første tingene på huskelisten din.

Enten et nybygg eller en eiendom som har vært seriebrukt eller har stått ledig i lang tid, er en skadedyrbesiktigelse for et nytt hjem alltid en god idé. Dette bør omfatte alle deler av byggets interiør og eksteriør og utføres alltid best av fagfolk.

Hvis noen skadedyr blir funnet, er de enkleste nye skadedyrbekjempelsestiltakene du bør forvente, at pupper og reir skal fjernes og eventuelle inngangspunkter – de små hullene og sprekkene som skadedyr kommer inn gjennom – som skal forsegles.

Takeaways

 • Skadene ulike skadedyr kan påføre en eiendom er omfattende
 • Strukturelle skader er mest vanlig med treorm, gnagere og noen arter av maur
 • Andre typer skadedyr kan gjøre all mulig annen skade og spre sykdom
 • Boligforsikring dekker vanligvis ikke skadedyrbekjempelse eller de fleste skadedyrrelaterte skader
 • Skadedyrinspeksjon og kontroll bør være noe av det første du gjør før du kjøper eller flytter inn i ny bolig

Vi er her for å hjelpe deg med skadedyrkontroll i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll leverer skadedyrkontrolltjenester i Oslo og omegn. På Østlandet og Sørlandet har vi tatt tak i flere skadedyrangrep opp gjennom årene. Som et resultat er vi i stand til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til private og kommersielle kunder. Utryddere i Oslo som er høyt utdannede og høyt kvalifiserte kan levere best mulig skadedyrfjerningstjeneste.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. Det er både en kilde til mat og en trygg havn. Med vårt Oslo skadedyrteam sørger vi for at du har et skadedyrfritt hjem eller kontor.

Grorud , Gamle Oslo og andre områder kan dra nytte av våre skadedyrtjenester.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

 • Behandlinger som er målrettede og hensiktsmessige – raske og effektive
 • En prøve- og rådgivningstjeneste – for å forhindre ytterligere angrep
 • Teknisk support i hele Oslo og Norge av sertifiserte kontrollører
 • Vi hjelper HORECA-firma

Enten du trenger skadedyrkontroll i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...