Hindre mus fra å komme inn i huset: 4 ting du kan gjøre

sep 8, 2022 | Diverse

Mus er plagsomme og kan ødelegge ting som er viktige for deg, derfor er det veldig smart å ligge litt i forkant når det gjelder å holde dem unna. Det er helt greit at du av og til ser en mus ute i hagen, for det er der de bor. Men å oppdage museskitt eller mus inne i huset er en helt annen sak.

Nå skal vi se på fire veldig enkle ting du kan gjøre for å holde huset ditt musfritt, også i årene som kommer.

Av alle vanlige skadedyr er gnagere de vanligste, og også de som forårsaker en del problemer. Noen ganger legger de bare ned museskitt og spiser litt frokostblanding, mens andre ganger kan de gnage i biter av rør-i-rør vannrør og dermed forårsake store vannskader.

Her er 4 tips som kan hjelpe deg med å forhindre museproblemer

1) Bruk musefeller

Det kan virke litt rart å snakke om musefeller når man snakker om å forebygge mus og rotter. Men har du opplevd å ha mus i huset før, så bør du rett og slett ha en musefelle eller flere som kan slå til hvis det kommer nye mus. Du kan bruke to forskjellige typer musefeller, og de bør plasseres der du vet musen går hvis den er i huset ditt.

PS: Ikke bruk musegift på mus som er i nærheten av eller i huset ditt. Mus som har fått i seg gift kan legge seg og dø i vegger, og de vil lukte vondt over tid. Dette gjelder både rotter og mus.

Klafffeller

Dette er tradisjonelle musefeller som dreper musen så snart musen går inn i fellen. Gode ​​feller er laget slik at musen må gå kontrollert inn i den, og dermed kan den også drepe dyret på en human og rask måte. Disse fellene må agnes og du bør sjekke dem relativt ofte.

Musefelle klafffelle

Noen ganger ønsker man å sette opp slike musefeller slik at de ikke kan skade katter eller andre dyr, da anbefales en musefelle med beskyttelsesboks. Det betyr at du kan plassere musefellene nesten hvor som helst, og de vil ikke kunne skade mennesker eller dyr.

musefelle med beskyttelsesboks

Felle for levende fangst av mus

Hvis du liker en human tilnærming der du fanger mus for å slippe dem ut utenfor huset, foreslår vi levende fangstfeller. Det finnes ulike løsninger på disse fellene, men de har én ting til felles: de lokker musen inn i et kammer der den er fanget.

Den blir da fanget, men ikke slått eller mishandlet på noen måte, og du kan enkelt løfte fellen og ta den med deg til skogkanten og slippe ut musa der. Du beveger med andre ord musen innenfra og ut.

Automatisert musefelle – som kan ta vare på mange mus mellom hver tømming

Det er noen smarte musefeller som er laget for å behandle en mus, for så å tilbakestille seg selv, og deretter behandle en mus igjen neste gang en mus kommer forbi. Det merkelige er at ofte fungerer disse fellene veldig bra når musenr. 1 har vært gjennom det.

Noen av disse automatiserte fellene har også et innebygd nettverk, slik at de kan sende en melding til en app eller til mobilen om hvor mange mus den har behandlet. Da kan du tømme den når det passer deg. Ofte skal de tømmes etter 15-25 mus, fordi gasspatronen da skal skiftes.

Pass på at du går for riktig type felle for det du ønsker å oppnå og at du plasserer dem der du oppdager gnagere ganske ofte.

automatisk musefelle

2. Hold huset rent (uten matlukt)

Forebygging er alltid bedre enn å fikse et museproblem. Da er det godt å vite at mus følger lukter. Fordi de vil ha mat. Dermed er det en god regel å hindre at lukten av kraft og mat lokker «villskog»-mus inn i huset ditt. Løsningen kan da for eksempel være å alltid brenne av grillen etter dagens grilling, ikke la matavfall stå tilgjengelig, ikke la nedfallsfrukt stå i hagen og lignende.

Innendørs, spesielt på hytter der du ikke alltid er tilstede, kan det være smart å oppbevare mat i lukkede beholdere. Slik at lukter ikke frister musen inn

3. Hold hagen ryddig

Det er viktig at du holder hagen fri for søppel, rot og steder hvor mus kan søke tilflukt og slappe av. Man skal være oppmerksom på å ikke la nedfallsfrukt ligge på bakken, og heller ikke la tette kratt vokse opp i nærheten av huset. For mus trives best når de lett kan gjemme seg for katter og andre fiender.

For eksempel bør løvverk og busker holdes langt unna hjemmet.

4. Blokker inngangspunktene med en musebørste og lignende

Så lenge musen kan finne et stort nok hull eller sprekk, kommer den inn i huset. Så du må sørge for at det ikke er noen steder den kan presse seg gjennom. Mus kommer inn i et hus på mange måter. Faktum er at de kan presse seg gjennom små hull rundt huset ditt. Ofte er dette mellom sminkebordene og husets bakvegg, gjennom hjørnekassene, og gjerne i små sprekker rundt dørkarmer og vinduer.

Ved å se direkte, eller via et inspeksjonsspeil, vil du kunne observere slike sprekker og hull som de kan komme gjennom. Da er det bare å forsegle disse med passende musestoppermateriale.

Noen ganger fungerer stålull veldig bra til dette, med eller uten konstruksjonsskum å feste den med, eller rett og slett med en musebørste. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke en musebørste for å hindre at mus kommer inn. Det er enkelt å installere, og det varer praktisk talt evig etter at det er installert.

Mus liker ikke de skarpe kantene på en musebørste, så de går videre til et annet sted hvor de kan finne mat. Musebørster er spesielt godt egnet til å stoppe mus mellom kledning og innervegg.

Mus børste

Kort sagt kan du bruke disse 4 metodene som kan hjelpe deg med å kontrollere gnagerangrep i huset ditt.

Du kan stole på oss for hjelp med skadedyr i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Ved å bruke denne kunnskapen kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. Utryddere i Oslo som er høyt utdannede og høyt kvalifiserte kan levere best mulig skadedyrfjerningstjeneste.

Teamet vårt forstår at det kan være stressende å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Sammenlignet med andre byer har Oslo den tetteste bybefolkningen, noe som er gunstig for skadedyr som rotter og mus, samt skadedyr som kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Kilder til mat og trygge havner. Med vårt Oslo skadedyrteam sørger vi for at du har et skadedyrfritt hjem eller kontor.

Enten du trenger skadedyrtjenester i Bjerke , Alna, eller andre steder, kan vi hjelpe.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Effektive behandlinger som er raske og smertefrie – målrettede og passende
  • Bidrar til å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Teknikere med sertifisering jobber i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Våre skadedyrkontrolltjenester er tilgjengelige for din restaurant, ditt lager eller ditt hjem.Kontakt oss i dag!

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...