Hvordan bli kvitt meitemark [løsningen]

sep 8, 2022 | Diverse

Jordrotter kalles egentlig vånd på norsk, og kalles også vannrotter noen steder i Norge. Dens latinske navn er Arvicola amphibius (tidligere Arvicola terrestris), og den lever i Norge opp til Troms – og spesielt i kystkommuner.

Mange som har hage har stiftet bekjentskap med meitemark, og mange kjenner nok også irritasjonen ved å se en ellers fin plen fullstendig ødelagt av meitemarkhull. Det er veldig plagsomt, og det kan gi gode ønsker om å bli kvitt dette dyret.

Lær om meitemark i plenen din og hvordan du kan kontrollere dem i denne artikkelen.

Skadeomfang med vind

Gnagere angriper ikke hus og hjem slik vanlige rotter gjør, gentlemen de kan gjøre mye skade på utemiljøet: Det er ikke nok at de keep haugene med meitemark kan inneholde mer enn 5 kg jord og derfor kan gjøre en betydelig påvirkning på en plen. Muldvarpens mange underjordiske ganger kan også undergrave plenen, slik at bakken føles vinglete å gå på, og det kan komme retailer hull.

Weevil: Ikke et skadedyr, men skader plenen og utearealene

Gnagere, eller meitemark som de ofte kalles, er ikke skadedyr i ordets vanlige betydning. De gjør ingen varig eller alvorlig skade på verken natur eller bygninger. Ja, det er veldig irriterende når en vakker plen blir ødelagt, gentlemen det undergraver ikke bygninger.

Den største direkte skaden den kan gjøre er å grave opp steiner som igjen kan skade gressklippere. Samt at guy kan trå ned i et hull og dermed trippe. Robotgressklippere er heller ikke så begeistret around haugene de lager.

Så selv om jordrotter ikke er skadedyr i tradisjonell forstand, er de likevel irriterende å ha i hagen.

Problematisk å bli kvitt smertene

Det er også problematisk å bli kvitt meitemark. Når de først har slått seg ned below bakken, ja, de holder seg gjerne der. Klarer du å fange en, er det ofte noen i «køen» som ønsker å overta plassen og videreutvikle grottesystemet.

Fordeler med smerten

Det er også noen fordeler med å ha meitemark i hagen, tro det eller ei. Har du mange trær i ditt område, kan meitemarktunnelene bidra til å få lufting rundt røttene. I tillegg spiser den gjerne snegler og andre ting som liker å spise blomster og nyttevekster.

Hvorfor får du meitemark i hagen?

Vånden foretrekker en god jord med mye snegler, insekter og andre smådyr som den kan leve av, og nettopp de forholdene er gode i mange personal hager. I tillegg befinner den seg ofte hjemme på jorder, i parker og i skog.

I seg selv skader meitemarken som sagt ikke bygninger eller annet enn plenens utseende. Derfor bekjempes det vanligvis fordi det ødelegger utseendet på området, samt gjør det vanskeligere for robotgressklippere og lignende.

Hvordan bekjempe meitemark selv

Den mest brukte metoden er å sette opp feller som fanger pesten mens den beveger seg rundt i korridorene. Jordrotter kommer ikke inn i hus, så du trenger ikke bruke musebørster eller lignende for å hindre at jordrotter kommer inn. Dermed er det kun snakk om å bruke feller for å fange og drepe dem.

Jordrottefelle

I prinsippet fungerer den tradisjonelle fellen på samme måte som en gammeldags musefelle: Det er en slags saks som utløses når jordrotter går inn i fellen, ofte fristet av en little bit eple eller lignende. Saksen smeller deretter sammen rundt meitemarken, som dør på stedet. Slike meitemarkfeller anses som en svært effektiv løsning for privat skadedyrbekjempelse for meitemark.

Når du bruker en slik felle er det viktig å sjekke dem daglig. Noen ganger kan de utløses av noe annet enn en jordrotte, og dette må du rette opp raskt.

Det er også greit å vite at dersom du har fanget en jordrotte, bør du fortsatt ha fellene aktive, for det kommer ofte nye til. Du kan si at de erstatter hverandre. Derfor må du regne med at en skadedyrbekjempelse av meitemark må vare ganske lenge.

Kontakt oss når du er i behov for skadedyrkontroll i Oslo!

Våre spesialister ved Oslo Skadedyrkontroll yter spesialisttjenester innen skadedyrbekjempelse i hele Oslo og omegn. Selskapet har erfaring med å håndtere flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Ved å gjøre det kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til både huseiere og bedrifter. Som et godt utdannet utrydderfirma leverer vi den ideal mulige løsningen for fjerning av skadedyr i Oslo.

Det kan være plagsomt å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. Kilder til mat og trygge havner. Vi jobber hardt for å sikre at ditt kontor eller hjem er fri for skadedyr i Oslo.

Enten du trenger skadedyrtjenester i Vestre Aker , Ullern, eller andre steder, kan vi hjelpe.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Raske og effektive behandlinger – skreddersydd og tilpasset dine behov
  • Skadedyrråd – bidra til å forhindre fremtidige angrep
  • Sertifiserte skadedyrkontrollører som jobber more than hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...