Hvor kommer mus inn i huset?

des 1, 2022 | Diverse

Å ha mus i huset kan være en plagsom opplevelse for deg, og det kan være vanskelig å finne ut hvor gnagerne kommer fra. Uten å vite inngangspunktet til musene, kan det være vanskelig å vite hvordan person skal forhindre at de kommer tilbake i fremtiden. Det er derfor viktig for deg å forstå hvordan og hvor mus kommer inn i hjemmet ditt, slik at du kan ta de nødvendige grepene for å forhindre at de kommer tilbake.

Vi snakker ofte med people som hører lyder i veggene, eller er sikre på at de har fått en mus i veggen eller en rotte på loftet. Og de lurer på hvordan de kom dit.

Her skal vi se på alle mulige måter mus kan komme inn i hjemmet og hvilke metoder som kan brukes for å hindre dem i å komme inn. Vi vil også gi deg strategies om hvordan du identifiserer hvor musene kommer inn, slik at du kan begynne å ta de nødvendige grepene for å holde dem ute. Ved slutten av denne artikkelen bør du ha en god forståelse av hvor mus kommer inn i huset og hvordan du kan forhindre dem.

1. Hull og sprekker i vegger

Et av de vanligste stedene mus kan komme inn i huset ditt er gjennom hull og sprekker i veggene. Selv de minste sprekker og sprekker kan gi en inngang for mus. Både mus og rotter kan komme inn i boliger og hytter by using små åpninger. Mus kommer inn by using hull ned til nøkkelhullstørrelse. Det er avgjørende å sikre at alle åpninger, sprekker og hull er ordentlig forseglet for å hindre inntrengning.

Så det er viktig å se etter små hull og tette dem deretter.

Steder å sjekke

Sørg for å se etter åpninger rundt vinduer, rør og andre inngangspunkter. I tillegg bør du sjekke fundamentet, hjørnene på veggene, tersklene og dørene til huset ditt. Hvis du finner noen åpninger, fyll dem med stålull eller silikonforsegling for å holde mus ute. Hvis hullene er shop, anbefaler vi å bruke musebørster.

Bak kledningen

Et svært vanlig problemområde for hus som er eldre enn 15 år, guys ofte også yngre hus, er overgangen mellom grunnmur og trekledning. Dette gjelder både vertikale og horisontale klær. Noen ganger er det montert et musebånd der, guys musebåndet kan være skadet eller feilmontert. Guys i de fleste tilfeller er det ingenting i veien for at nus kommer inn der. Ettersom de er dyktige klatrere kan de komme seg inn der og komme seg inn by way of en vegg eller loft.

I de tilfellene er det absolutt lettest å plassere en musebørste mellom kledningen og bakveggen. Det kan ofte gjøres på minutter, uten spesialverktøy eller demontering.

Musebørster anbefales av proffene

2. Sluk og andre rør

Avløpsrør

Mus kan komme inn i hjemmet ditt gjennom avløp og rør. Mus er gode klatrere og er flinke til å presse seg gjennom små sprekker og hull, og de er flinke til å utnytte rommet mellom rør og bygningen. Rotter kan gå i avløp, males mus går utenfor. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke den spesielle stålullen mot mus og rotter. Det er en egen laget i rustfritt stål som er sterkere enn de du kjøper til bruk i kjøkkenvasken.

Guidelines: Det er veldig vanlig at mus og rotter kommer inn i selve kjøkkenbenken gjennom hullet der avløpsrøret fra kjøkkenvasken kommer ut. Sjekk der.

Ved varmepumpen

Et av stedene mus kan komme inn er ofte der rørene til varmepumpen går gjennom veggen. Noen ganger har guy verken joint eller skum der, og da kan de komme inn der. Der anbefaler vi fuging igjen, alternativt sammen med stålull mot mus og rotter.

3. Sprekker rundt dører og fotlister

Mus er kjent for å være utmerkede klatrere og kan ofte få tilgang til huset gjennom små sprekker og sprekker rundt dører og fotlister. Disse åpningene kan være så små som 6-7 millimeter, noe som er bredt nok til at en mus kan presse seg gjennom. Mus kan også finne veien inn i huset gjennom skadede vegger og hull underneath garasjeporter (der garasjen er en del av huset). Det er viktig å sjekke disse områdene for eventuelle skader eller åpninger og reparere dem så snart som mulig for å forhindre at mus kommer inn.

4. Hull rundt ledninger

Mus er dyktige klatrere og kan presse seg gjennom små hull, selv de som er så små som en krone for de som husker dem. Altså ca 6 mm og oppover i diameter. Hvis du har ledninger som går ut gjennom ytterveggene, kan de gå inn gjennom hull eller hull rundt ledningene. Pass på å tette alle hull rundt ledninger med god stålull eller tetningsmasse. Vær spesielt oppmerksom på hvor varmepumpens kabler og rør kommer ut.

5. Uforseglede luftventiler

Uforseglede luftventiler er et annet potensielt inngangspunkt for mus. Hvis luftventilene ikke er ordentlig forseglet, kan de gi mus enkel tilgang til hjemmet ditt. Gnagere kan tygge gjennom plast, gummi og andre materialer for å komme inn. Sjekk rundt ventilene og inspiser dem for tegn på tygging eller skade. Hvis du finner noen, er det viktig å reparere dem så snart som mulig. Å tette alle lufteventiler med stålnetting kan være viktig. samt tette utsiden av luftkanalen. Der kan du bruke fugemasse eller ekspanderende skum (vær forsiktig!).

Avslutningsvis kan mus komme inn i huset ditt gjennom mange forskjellige inngangspunkter. Mus trenger bare et hull på størrelse med en krone for å passe gjennom, og de kan klemme seg inn på trange steder. Den beste måten å holde mus ute av huset på er å forsegle eventuelle tilgangspunkter med fugemasse, stålull eller en musebørste (husk å velge produkter av høy kvalitet.)

Ta kontakt med når du trenger skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll leverer skadedyrtjenester i hele Oslo. Selskapet har erfaring med å håndtere flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. I tillegg til å gi eksepsjonell råd om skadedyrbekjempelse, tilbyr vi også tjenester til private og kommersielle kunder. Som et godt utdannet utrydderfirma leverer vi den ideal mulige løsningen for fjerning av skadedyr i Oslo.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. En matkilde så vel som en trygg havn. I Oslo har vi et workforce av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Bor du i Vestre Aker eller Grünerløkka kan vårt skadedyrteam hjelpe deg.

Vi tilbyr Oslo-people:

  • Behandlinger som er målrettede og hensiktsmessige – raske og effektive
  • Skadedyrråd – bidra til å forhindre fremtidige angrep
  • Oslo og Norge betjenes av sertifiserte skadedyrkontrollører
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Våre skadedyrkontrolltjenester er tilgjengelige for din cafe, ditt lager eller ditt hjem.Kontakt oss i dag!

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...