Hvordan bli kvitt bananfluer

sep 10, 2022 | Diverse

Bananfluer kan være en plage om høsten.

Hvorfor er det så mange bananfluer nå?

Det er nok nedfallsfrukt og generelt forfall ute i naturen på denne tiden. Disse fluene formerer seg veldig raskt, og mengden øker raskt hvis de har nok gode matkilder. Når mengden øker, øker også spredningen. Da kommer de inn by means of åpne vinduer, med frukt, tomflasker eller andre ting

Samtidig som det blir kaldere ute.

Hvis du oppdager bananfluer inne, kan du umiddelbart fastslå at det er noe i huset ditt som råtner. Dette fører til en gjæringsprosess som fruktfluer tiltrekkes av for å spise og legge egg.

En hunn kan legge flere hundre egg. Med denne raske utviklingen på 10-15 dager fra egg til voksen og kun 2 dager til kjønnsmodning, kan guy tenke seg hvor mange bananfluer det kan bli på kort tid hvis de har gode forhold.

Hvordan kan du forhindre bananfluer?

For å forhindre bananfluer er det nødvendig å kaste matavfall daglig.

Kast fruktavfall, og maintain fruktfatet fri for overmoden frukt.

Rengjør tomme flasker med drikkerester, tomme flasker bør også oppbevares tett i plastposer

Ikke la skittent oppvask ligge i vasken for lenge, og fjern matrester fra vasken

Rengjør vasken og tøm av med en grov børste og vaskemiddel, skyll godt med varmt vann da det kan være egg og larver der.

Hold kjøkkenet rent og ryddig.

Hva kan gjøres når bananfluer har etablert seg?

Du bør da foreta en skikkelig rengjøring av avfallsskapet/kildesorteringsskapet. Finn ut hvor guy kan ha en mulig matkilde som råtner når de befinner seg. Sjekk fruktbrett, tomme flasker, andre mulige matvarer som kan råtne/gjære

Dette bør gjøres minst en gang i uken, siden fruktfluer går fra voksen til voksen på 10-15 dager

Hvordan blir vi kvitt bananfluer?

Vi kan enkelt lage en god hjemmelaget felle for å fjerne bananfluer. Disse kan leve 40-50 dager, så vi kan ikke forvente å være fri for bananfluer før denne perioden er over.

Noen velger å kjøpe feller, noen bruker rødvin med en dråpe vaskemiddel, adult men vi skadedyrproffer har en favoritt som vi faktisk har testet mot både kjøpte produkter og andre hjemmelagde feller. Vi anbefaler eplecidereddik blandet med litt vann og en dråpe oppvaskmiddel.

Det er det gode gamle eplecidereddiktrikset og zalo er greatest. hvorfor fungerer dette?

bananfluer tiltrekkes av frukt eller andre ting som er i en gjæringsprosess, det er både en matkilde og også der de legger eggene og larvene utvikles. Eplecidereddik er faktisk fermenterte epler.

Hvordan setter du opp en slik felle og hvor?

Feller for bananfluer kan lages veldig enkelt med ting du har for hånden. Eggglass eller et annet lite glass, noen liker å ha plastfolie med hull over slik at fluer ikke kan fly ut av glasset igjen, du kan dele en plastflaske i 2 og snu tuten opp ned slik at den går inn i glasset. flaske, det er vel bare fantasien som setter en stopper for det du kan bruke. Males i tilfelle fungerer eplecidereddik/vann/Zalo-blandingen.

Bananfluer er veldig flinke til å finne en matkilde som gjærer, så du kan sette fellene litt vekk fra de stedene på kjøkkenet du er oftest eller hvor du lager mat.

1-2 stk er greit på et vanlig kjøkken.

Våre skadedyrtjenester i Oslo gjør det enkelt for deg!

Skadedyrkontroll yter spesialisert skadedyrbekjempelse i Oslo og omegn. Gjennom flere år har vi tatt tak i mange skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet. Våre skadedyrkontroll-tjenester kan brukes av både privat- og næringskunder. Å tilby skadedyrfjerning i Oslo er vår spesialitet.Våre utryddere er svært dyktige og kunnskapsrike.

Teamet vårt er klar about hvor plagsomt det kan være å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. Trygge havner og matkilder. I Oslo har vi et workforce av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Alna , Østensjø og andre områder kan dra nytte av våre skadedyrtjenester.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Våre raske og effektive behandlinger er målrettet og tilpasset dine behov
  • Bidra til å forhindre ytterligere angrep med prøvebehandling og råd
  • Teknikere arbeider i hele Oslo og Norge som er sertifisert
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...