Hvordan ser et maurreir ut? [video]

sep 5, 2022 | Diverse

Maur lever nesten overalt. Forhåpentligvis bor det ingen maur i huset ditt, men det er definitivt noen ute i hagen din hvis du har en hage. De hører hjemme i naturen, og hagen din er en del av naturen. De renser, de fjerner uønskede insekter og de holder det ryddig – stort sett. Adult males det kan også bli for mange av dem. Males hvordan lever de egentlig?

Her ser du hvordan maur lever beneath jorden, i maureredene deres:

Her ser du en gruppe lage en avstøpning av maurens mange ganger og rom, beneath plenen. Det som ser lite ut når du passerer dem, er faktisk ganske stort less than bakken:

https://www.youtube.com/view?v=hL_RWAvFCVk

Hvor komplekse kan maurkolonier være?

Maur er det mest plagsomme sommerskadedyret for de fleste. De starter med å gå inn i boliger om våren. Nesten alle har sett en maur på kjøkkenbenken og tenkt: «det er bare én, ikke noe trouble! Jeg bare dreper den.» Adult males det er bare toppen av kaken, eller rettere sagt av «redet».

Her er et prosjekt der de ønsket å finne ut hvordan mauren faktisk lever. Det er brukt flytende sink som ble helt i toppen av tua/redet, og vi ser her hvordan dette ser ut. Dette viser hvor kompleks mauren bygger og graver. Helst i din plen eller skråning. Dette unike prosjektet tilbyr en titt bak kulissene en koloni som antas å huse more than 200 000 maur.

Dette viser også at noen få små maur faktisk kan representere et økende issue hvis de bor for nær huset ditt, og de kan bygge seg keep og kraftige. Dette er maur som er ganske enkle å bli kvitt ved å bruke Kvitt maurgranulat, og/eller Kvitt superkonsentrat eller Swirr maurmiddel i maurlokkebokser.

Dette (i videoen) belyser hva som egentlig skjer i hager around hele landet.

Ekspertene helte smeltet og flytende sink i et maurbol rett beneath overflaten av en plen. Den resulterende tredimensjonale casten avslører den enorme skalaen til en typisk koloni som inneholder more than 100 forskjellige kamre. Dette viser at noe som kan se lite ut på bakken kan være mye større under jorden.

I Norge er det hovedsakelig svart jordmaur/sukkermaur eller rørmaur som er problemet inne i hjemmene våre. Dette skaper et bilde av hvordan et reir er bygget opp og hvilken kind skade vi kan få hvis reir får utvikle seg about tid inne i hjemmene våre.

Hvordan hindre maur i å komme inn i huset, og hvordan bli kvitt dem hvis de har kommet inn:

 • Tett sprekker og sprekker i og rundt boligen med egnet fugemasse.
 • Oppbevar sukker, sirup, honning og andre søtsaker i lukkede beholdere og tørk av utsiden av beholderne for å fjerne klissete rester. (Hvis du har maur i)
 • Sørg for at alle søppelkasser har et sikkert lokk og kast søppel regelmessig.
 • Rydd raskt opp fett, smuler og søl for å fjerne potensielle matkilder.
 • Reparer utette rør for å unngå fuktoppbygging og bruk avfukter i fuktige kjellere og loft.
 • Inspiser potteplanter inne i hjemmet for tegn på maur, og fjern plantene ved første tegn på et angrep.
 • Eliminer potensielle reirplasser ved å fjerne gammelt landskapsmateriale, overflødig vegetasjon og rusk fra hagen.
 • Hvis du er bekymret for maur på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. Vi kan hjelpe deg med å finne et godt skadedyrfirma der du bor.

Ta kontakt med når du trenger skadedyrkontroll i Oslo!

Skadedyrkontroll yter spesialisert skadedyrbekjempelse i Oslo og omegn. Vi har hjulpet med flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Vår evne til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder forbedres av dette. Å ha høyt utdannede utryddere er viktig for å levere de beste skadedyrfjerningstjenestene i Oslo.

Det kan være plagsomt å finne skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Fordi Oslo har en tett bybefolkning, lever skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler her i overflod. Et sted hvor mat kan finnes, samt et sted hvor folk kan være trygge. Med vårt Oslo skadedyrteam sørger vi for at du har et skadedyrfritt hjem eller kontor.

Vi tilbyr skadedyrkontroll i Vestre Aker , Ullern og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

 • Behandlinger som er målrettede og hensiktsmessige – raske og effektive
 • En prøve- og rådgivningstjeneste – for å forhindre ytterligere angrep
 • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte tkadedyrkontrollører
 • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Vi kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i din restaurant, skadedyrbekjempelse i et lager, eller skadedyrbekjempelse i hjemmet ditt.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...