Kakerlakker i huset

nov 25, 2022 | Diverse

Hvis det er én ting huseiere ikke vil ha, er det sannsynligvis å se en kakerlakk i huset. Vanligvis er det nok å legge merke til en enstøing som streifer rundt i huset til å få people til å kontakte et profesjonelt skadedyrfirma.

Det er ikke en overreaksjon. Det er faktisk et veldig klokt grep – og et nødvendig.

Det er viktig IKKE å bruke vanlig insektspray på kakerlakker, fordi de tåler mye permetrin og de blir fort immune.

Kakerlakker er en av de mest fryktede husholdningsskadedyrene pga de formerer seg raskt. Disse ekle insektene elsker å gjemme seg i mørke og fuktige områder som bak vasken, kjøleskapet, kjøkkenskuffene og baderomsskapene, samt i rørleggerrør og forskjellige andre kriker og kroker rundt huset ditt.

Siden de alltid leter etter mat, vann og ly, kan det være vanskelig å gjøre stedet ditt uattraktivt for disse inntrengerne. Den skumle delen er at kakerlakker kan utgjøre en alvorlig helse- og sikkerhetsfare.

I følge undersøkelser, Kakerlakker bærer rundt 33 forskjellige typer bakterier og bakterier ansvarlig for ulike sykdommer. Dette inkluderer salmonella typhi, som forårsaker tyfus poliomyelitt, som kan føre til polio, og E.coli-bakterier, som forårsaker dysenteri, en sykdom preget av alvorlig diaré og blødning.

tysk kakerlakk (Blattella germanica) er den vanligste arten som infiserer hjem i Norge. De er ca 1 til 1,6 cm lange og får mange unger på kort tid!

Derfor bør det ikke tas lett på å se en enkelt kakerlakk rundt i huset.

Hvordan identifisere en kakerlakkangrep

Følgende tegn kan hjelpe deg med å finne ut om du så en bortkommen kakerlakk eller et medlem av en hel koloni trives i huset ditt.

Du får øye på en kakerlakk nå og da

Kakerlakker er nattaktive insekter, dvs. de er vanligvis bare aktive om natten. Hvis du oppdager kakerlakker i løpet av dagen, er det en god sjanse for at du har et alvorlig issue. Dette fordi de stort sett aldri beveger seg synlig i lyset, bortsett fra at det allerede er alt for mange av dem, altså på grunn av overbefolkning. Mangelen på matforsyninger gjør dem i stand til å trosse dagslyset for å overleve.

Det spennende er at å se selv døde kakerlakker rundt i huset kan bety en pågående angrep. Så go på!

Det er kakerlakkskitt på tingene dine

Fra døde blader og insekter til menneskemat, søppel og døde hudceller – kakerlakker spiser mye. De har en enorm appetitt og en like høy metabolsk hastighet for å fordøye det hele.

Et av de største tegnene på kakerlakkangrep er derfor en synlig mengde avføring rundt stedet. Kakerlakkskitt kan se ut som små brune flekker på tingene dine eller til og med keep ovale pellets som ser ut som malt kaffe.

Sørg for å sjekke kjøkken, skap og lignende områder der de kan ha tilgang til mat eller matspor. De trives ofte bak komfyren.

Å se kakerlakkegg

Kakerlakkegg, kalt oothecae, ligner merkelig formede avlange brune foringsrør med en tynn, papiraktig tekstur.

Kakerlakker legger egg på lune steder. Så hvis du finner bevis på avl, betyr det vanligvis at problemet allerede har kommet ut av kontroll. En profesjonell kan hjelpe deg med å utrydde et angrep.

Gentlemen på baksiden, å finne kakerlakkegg lar deg raskt iverksette korrigerende tiltak før de skaper mer ødeleggelse for deg og dine familiemedlemmer. Husk å ikke bruke vanlig insektspray.

Huset ditt lukter rart

Hvis det er en merkelig skarp lukt i huset ditt som bare blir sterkere for hver dag som går, så kan det være intelligent å kontakte et profesjonelt firma umiddelbart.

Lukten kan være forårsaket av kakerlakkskitt og kakerlakkavfall, som gir vond lukt når de brytes ned av mikroorganismer i luften. Det kan ikke bare forårsake pustevansker, adult males også føre til matforurensning ettersom partiklene er luftbårne.

Hva skal du gjøre hvis du har oppdaget kakerlakker i huset?

Hvis du tror du kan ha et angrep, ring oss. Det finnes ingen behandlingsmidler som er tillatt brukt av privatpersoner. For å bekjempe kakerlakker er det absolutt most effective å bruke agngift, og Advion Cockroach Gel er det beste middelet. Dette er det kun godkjente skadedyrbekjempere som har lov til å bruke.

Inntil du får hjelp fra oss kan du gjøre følgende for å prøve å holde lageret i sjakk:

  • Ikke la mat stå åpen når som helst, og spis aldri noe som har blitt liggende på bordene eller disken more than natten, da kakerlakker kan ha krøpet around det.
  • Hvis du oppdager kakerlakkskitt på kjøkkenet ditt, gjør det til en vane å vaske alle beholdere, bestikk, krukker osv. før du åpner dem
  • Ikke la våte eller fuktige klær ligge i skittentøyskurven (eller i en haug et annet sted)
  • Prøv å holde søppelboksen tom til enhver tid. Kast avfallet så snart som mulig, da dette vil kutte matforsyningen deres og forhåpentligvis holde avlen below kontroll til en profesjonell kommer
  • Hvis kakerlakkangrepet ditt har nådd det punktet hvor det er en merkelig lukt som dveler innendørs, bruk en medisinsk maske til huset er ordentlig rengjort

Kontakt oss ​​dersom du trenger hjelp til skadedyrkontroll i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll leverer skadedyrkontrolltjenester i Oslo og omegn. Opp gjennom årene har vi tatt tak i flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet. Vår skadedyrbekjempelsesekspertise gjør oss i stand til å gi eksepsjonell rådgivning til privat- og næringskunder. Å tilby skadedyrfjerning i Oslo er vår spesialitet.Våre utryddere er svært dyktige og kunnskapsrike.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften din kan være en urovekkende opplevelse. Sammenlignet med andre byer har Oslo den tetteste bybefolkningen, noe som er gunstig for skadedyr som rotter og mus, samt skadedyr som kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Et sted hvor mat kan finnes, samt et sted hvor folks kan være trygge. Som skadedyreksperter i Oslo jobber vi for at hjemmet eller kontoret ditt skal være skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam håndterer skadedyrtjenester i Østensjø , Vestre Aker og andre nærliggende områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Raske og effektive behandlinger – målrettede og hensiktsmessige
  • Hjelper med å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Et team av sertifiserte teknikere jobber i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll i din cafe, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...