Maur i blomsterbed – hvordan bli kvitt dem

sep 3, 2022 | Diverse

Mange liker å jobbe i blomsterbedene sine, og de liker å kalle det ikke «arbeid», males «terapi». Det er terapi å plante, passe på og se vakre blomster og planter i blomsterbed. Adult men noen plages av maur der mellom blomstene, og noen synes maurene er veldig ubehagelige å ha med å gjøre. Så lurer de på hvordan de kan fjerne maur fra blomsterbedet.

Hva gjør du hvis du har maur i blomsterbedet ditt og plages av dette?

Kanskje du virkelig vil ha maur i blomsterbedet…

Når du leser denne saken, kan du godt være fast bestemt på å få dem ut. Vi her i Skadedyrproffen lever av at du kjøper anticid for å fjerne maur, men vi ønsker likevel å stille deg spørsmålet om du virkelig ønsker å bli kvitt dem. Fordi maur er nyttige insekter, og når de er der de skal være, i naturen, er de vanligvis svært nyttige for seg selv.

Så før du går til trinnet med å fjerne maurene i hagen, bør du vurdere om de utgjør noen trussel mot hjemmet ditt, eller om de faktisk gjør mer godt for deg der de er.

Er blomsterbedet ved siden av huset?

Hvis blomsterbedet er vegg i vegg med hjemmet ditt, vil vi anbefale å kvitte seg med maurene. For når de bor så nær huset ditt, vil de søke inn i huset etter varme og for å finne mat, spesielt om våren. I seg selv er det ikke farlig å få en og annen bortkommen inn i huset, males hvis dronningen finner ut at de har det bedre inne enn ute, så kan de flytte inn. Det vil du i hvert tumble ikke.

Så hvis blomsterbedet står inntil husveggen kan du vurdere å redusere eller fjerne maurene helt. Se mer nedenfor om hvordan du kan fjerne maur i blomsterbed, og for så vidt også i kjøkkenhagen.

Er blomsterbedet mer enn 3 meter fra huset?

I så drop vil vi anbefale deg å tenke deg godt om før du vil drepe maurene med et anticid. For maur er nyttedyr, eller nyttekryp da. De både passer på, de renser, de skaper luftige passasjer i jorda og de fjerner uønskede insekter. I tillegg er det forskning som sier at maurene faktisk styrker immunforsvaret til planter. Ifølge seniorforsker Joachim Offenberg ved Aarhus Universitet er det slik at maurene omgir seg med og skiller ut antibiotika fra kjertler i kroppen. Dette styrker visstnok både maurene og hageplantene.

Sitat fra Viivilla.no «Tidligere studier har vist at skogmaur, som ble flyttet til eplehager, raskt klarte å redusere de to eplesykdommene skurv og sopp. Samtidig ble det observert høyere avling på epletrærne med maur sammenlignet med til nabotreet uten maur. Og nå har forskere funnet vitenskapelige bevis for at maurene også kan hemme minst 14 forskjellige plantesykdommer. »

Så det at det er rimelig mange maur i hagen din er nok en god ting.

Så med denne kunnskapen, selv om du kanskje synes maur er ekle, vil du utrydde dem fra hagen din?

Hvordan fjerne maur fra blomsterbedet?

Hvis det er slik at du har blomsterbed helt inntil husveggen, eller du er speedy bestemt på å utrydde maurene enkelte steder i hagen, anbefaler vi å bruke maurgift.

Etter vår mening er det beste motmiddelet mot sukkermaur/svartjordsmaur Kvitt superkonsentrat og Swirr maurråte. Begge er litt flytende gelformede syrenøytraliserende midler, og de fungerer veldig bra. Disse skal ligge i en agnstasjon/maur agnboks, og vi anbefaler å bruke de store agnboksene til dette.

maur agnboks med maurråte til bruk mot maur i blomsterbed

Legg 5-6 gram maurskitt i en agnboks, og plasser denne agnboksen der du ser mauren bevege seg. Da vil maurene vanligvis strømme til foringsstasjonen og spise maten, samt ta med seg retail store mengder av den hjem til reiret. Der skal maten deles med flere, inkludert dronningen. Etter hvert vil giften i agnet begynne å virke, og maurene dør. Det viktigste er at dronningen dør, for da forsvinner hele maurkolonien.

Ser du hvor maurene har reiret sitt, kan du også bruke Trinol vanningsmiddel mot maur. Det er mye bedre og billigere enn å bruke Enjoyable Light-weight som ryktes å fungere. Fun Light-weight er mye dyrere per behandling, og det er ennå ikke dokumentert at dette faktisk fungerer. Adult men Trinol vanningsmiddel mot maur vet vi fungerer, og det brukes av fagfolk daglig i maursesongen.

Video som viser bruk av anticid og agnboks

Se denne videoen om hvordan du bruker disse midlene, men du må selvfølgelig plassere agnboksene ute i blomsterbedet der du ser maurene gå. Du kan med fordel beskytte maur agnboksen mot regn.

https://www.youtube.com/look at?v=ViAtg2S2uEA

Stol på oss for skadedyrkontroll i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll tilbyr en rekke skadedyrkontrolltjenester i hele Oslo. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Som et resultat er vi i stand til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til personal og kommersielle kunder. En høyt utdannet utrydder fra vårt firma vil gi deg den beste tjenesten for fjerning av skadedyr.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Den tette urbane befolkningen er det perfekte hjemmet for rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og skadedyrfugler. Trygge havner samt matkilder. Vi jobber hardt for å sikre at ditt kontor eller hjem er fri for skadedyr i Oslo.

Skadedyrtjenester er tilgjengelig i Nordstrand , Nordre Aker og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-people:

  • Raske, effektive behandlinger skreddersydd til dine spesifikke behov
  • Hjelper med å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Kontrollører sertifisert i Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Du kan kontakte oss når du trenger skadedyrbekjempelse til din cafe, ditt lager eller ditt hjem.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...