Maur på kjøkkenet

sep 9, 2022 | Diverse

Hvorfor er det maur på kjøkkenet? (leter du etter mat?)

Om våren, når maurene våkner fra vinterdvalen, er de på jakt etter mat. Det er vanligvis lite mat å finne i naturen den første perioden når maur har våknet. Under jakten på mat havner maur ofte inne i hjemmene, og da vil de ofte havne på kjøkkenet hvor det er god tilgang på mat som de kan ta med tilbake til bikuben.

Hva kan du gjøre for å hindre dem i å komme dit?

Det kan være vanskelig å hindre sukkermaur i å komme inn i hjemmet ditt. Men er du litt tålmodig kan du lete etter hvor maurene beveger seg for å finne ut hvor de kommer inn i hjemmet.

Hvis du ikke finner noe mønster på hvor de går, kan du legge ut litt honning eller syltetøy for å «hjelpe» maurene med å etablere en maursti. Etter at de har begynt å spise byttet, vil de umiddelbart returnere til samfunnet sitt. Følg deretter mauren for å se hvor den går.

Hvis det går ut mellom en åpning i veggen eller døren, kan du legge ut forgiftet agn i dette rommet. Da vil maurene gå dit for å spise fremfor å bevege seg helt inn på kjøkkenbenken.

Vi anbefaler på det sterkeste å ikke bruke mange av de vanlige kjerringrådene mot maur. For eksempel kan eddik for maur gjøre det mye vanskeligere for deg enn det trenger å være. Vi anbefaler å følge den vanlige prosedyren som skadedyrfirmaene gjør. Les videre.

Skadedyrekspertens erfaring og råd gir vi for å bli kvitt maur på kjøkkenet, og hvorfor det fungerer

Maur er late. De går ikke lenger til maten enn de må. Så når du setter ut et agn som er plassert mellom tuen/redet deres og der du er plaget av maur, vil de stoppe der de kan spise maten. Vi anbefaler å sette ut forgiftet mat som de møter før de går inn i spiskammeret/kjøkkenet ditt.

Ved å legge ut det forgiftede agnet, vil maurstien stoppe på det stedet. Er du tålmodig og fyller på med fersk god mat, vil maursamfunnet reduseres betraktelig. Dette er fordi maurene tar mat tilbake til haugen og deler den med andre maur. Da vil agnet ha effekt på mange maur, og mange vil dø. Hvis du er heldig, dør dronningen også. Det betyr at du vil få færre problemer med maur i fremtiden.

Har du heller, steinkanter mot plen, eller andre attraktive steder for maur, vil vi kunne avdekke reir beneath disse stedene. Dersom male kan behandle maurreir direkte med anticid beregnet for direkte bekjempelse, vil dette ha svært god effekt. Hvis du ikke kan avdekke fellesskapet, vil du kunne bruke giften ute også. I så slide er det viktig at du bruker et produkt beregnet for utendørs bruk, som for eksempel Kvitt fôrgranulat.

Er anticid farlig å bruke på kjøkkenet? (giftig?)

Når du velger å bruke et giftig anticid på kjøkkenet, er det viktig at du tar forholdsregler.

I utgangspunktet vil mengden gift være svært liten med tanke på hvor keep vi mennesker, eller kjæledyrene våre er, slik at risikoen for forgiftning blir liten uavhengig av bruk av forgiftet mat. Vi skadedyrfagfolk velger alltid å bruke refill maur agnbokser for ekstra sikkerhet. Deretter er giften sikret inne på en stasjon.

Bruk av sprøytemidler innendørs, og spesielt på kjøkkenet, vil utsette alle brukere for en mye større mengde gift. I tillegg kan giften ikke dekkes til, så risikoen for eksponering vil være stor.

Hvilke produkter eller produktpakker anbefales mot maur?

Når det gjelder anbefalte produkter anbefaler vi alltid agn som Kvitt suppekonsentrat, virvelmaurråte og Kvitt granulert fôr. Vi i skadedyrbekjemperfaget er opptatt av å bruke de virkemidlene som er mest effektive og som utsetter oss og miljøet for minst mulig påvirkning.

Her finner du en KOMPLETT anticidpakke mot sukkermaur. Og her er en lignende pakke med anticid, gentlemen mot stokkmaur.

Kontakt oss for skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll leverer skadedyrkontrolltjenester i Oslo og omegn. Vi har hjulpet med flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Ved å bruke denne kunnskapen kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. Å tilby skadedyrfjerning i Oslo er vår spesialitet.Våre utryddere er svært dyktige og kunnskapsrike.

Teamet vårt forstår at det kan være stressende å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Fordi Oslo har en tett bybefolkning, lever skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler her i overflod. Trygge havner og matkilder. Ved hjelp av vårt workforce av skadedyreksperter i Oslo kan du få en skadedyrfri bolig eller kontor.

I Gamle Oslo , Frogner og andre områder tilbyr vi bekjempelse av skadedyr.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • En målrettet og hensiktsmessig behandlingsplan som er rask og effektiv
  • En prøve- og rådgivningstjeneste – for å forhindre ytterligere angrep
  • Skadedyrteknikere arbeider i hele Oslo og Norge som er sertifisert
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Hvis du trenger å ta vare på skadedyr i din cafe, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...