Museproblem: Mus og rotter bekymrer folk

sep 5, 2022 | Diverse

Det skadedyret som bekymrer folk mest er gnagere. Det vil si mus og rotter. Og det er en god grunn til at folk bekymrer seg for å bringe slike skadedyr inn i hjemmene sine: De kan gjøre mye (og dyr) skade på kort tid, og de kan spre smittsomme sykdommer og plager.

Mus som gnager i biter av vannrør

Selv en liten «uskyldig» og «søt» mus kan gjøre stor skade. Jeg husker fortsatt en kollega som for noen år siden nettopp hadde fullført et flott tilbygg til huset sitt. Han bodde der i et par år da han merket at den ene veggen begynte å få merkelige merker. Tegn på vannlekkasje…

Hvordan kunne dette skje? Han hadde tross alt fått montert et rør-i-rør-process, som skulle være lekkasjesikkert…

Det endte med at veggen måtte åpnes. Det nesten helt nye badet måtte rives litt. Innvendig fant de ut at rørene var gnagd i stykker. En mus hadde gnagd gjennom både beskyttelsesrøret og selve vannrøret.

Det var en kostbar opplevelse av hva selv en «uskyldig» liten og «søt» mus kan gjøre.

Her er noen tegn på at du har et mus- eller rotteproblem

Du hører merkelige lyder i vegger eller tak

Ingen liker å høre merkelige lyder i hjemmet sitt, spesielt om natten, og spesielt ikke i veggene. Adult men hvis du har et gnagerproblem, vil du sannsynligvis begynne å høre disse merkelige lydene. Mus og rotter er aktive om natten, og det er også om natten det kan være helt stille i et hus. Dermed kan du høre disse små dyrene når de går og løper bort mellom reiret og matfatet.

Noen ganger kan du også høre dem gnage.

Jeg husker min kones bestemor syntes det var hyggelig å «ha selskap» om natten. Det var noe koselig med disse lydene. Adult males det er ikke det. Hver gang du hører mus eller rotter som beveger seg i huset, kan du heller tenke at de ødelegger huset, og du risikerer å dele middagstallerkenen din med dem. Det er ikke ønskelig på enkelte områder.

Skrapemerker

Gnagere er flinke til… … å gnage. De har tenner som er laget for det, og de gnager gjennom hindringer. For eksempel gjennom en pose, gjennom en plastbeholder med god mat inni og så videre.

Hvis du har funnet merkelige hull i poser eller beholdere, eller til og med i vannrør, er sjansen stor for at du har et gnagerproblem.

Mus og rotter vil tygge gjennom omtrent alt for å finne mat og vann, inkludert rør. De vil også noen ganger tygge gjennom kraftledninger i veggene dine, noe som faktisk øker risikoen for brann.

Når du oppdager gnagermerker bør du prøve å finne ut om dette er ferske eller gamle merker. Hvis de er ferske, bør du begynne å kvitte deg med mus og rotter med en gang.

Museplass

Mus vil ofte etterlate små «musepellets» i områder der de fant mat. Gjerne i skap, skuffer, hyller og andre steder de går for å finne mat.

Finner du museskitt kan det være greit å tenke at du bør jobbe rent. Museskitt kan føre til infeksjon, så bruk hansker og sørg for å vaske både området og hendene rene med såpe.

Når du finner museskitt, bør du begynne å fjerne mus og rotter umiddelbart.

For å se mus og rotter selv

Den sikreste måten å være sikker på i ditt tilfelle er å observere mus eller rotter med egne øyne. Det er stor sannsynlighet for å se dem tidlig om morgenen eller despatched på kvelden.

Jeg husker jeg satt i et gammelt hus ute på Hedmarken tidlig en morgen. Jeg satt med en bok i stua, og plutselig dukket det opp en mus. Ikke bare én, eller to. Adult men så mange som 5 mus løper rundt i stua. Det er på en måte en interessant og spennende observasjon, og de ser uskyldige ut når de «danser rundt». Adult males det er ikke ønskelig å ha mus i huset. Så der hadde vi feller.

Hva gjør du når du oppdager at du har mus eller rotter i huset ditt?

Den første er å kvitte seg med musene eller rottene som er i huset, og den andre er å lukke huset slik at nye mus og rotter ikke finner veien inn. Slik gjør du det:

Steng musene ute!

Sjekk huset ditt og tett alle små og retailer sprekker. Det høres kanskje ut som mye arbeid, men med de riktige verktøyene er det ganske enkelt. Invester i et inspeksjonsspeil (ca. 150 på Biltema eller lignende steder) og se etter sprekker på ca 1 cm eller mer mellom kledning og innervegg. Med et inspeksjonsspeil blir dette mye enklere.

Der du oppdager at det er litt retail store sprekker, skyver du inn egnet tetningsmateriale. Noen steder går det fint å bruke stålull, mens andre steder bør du bruke en musebørste. Det good med disse tingene er at de er veldig enkle å installere, krever lite verktøy (for det meste en tang), og de fungerer umiddelbart.

Bli kvitt mus og rotter inne i huset

Bruk feller! Det er ingenting som fungerer like bra for å bli kvitt mus som en musefelle. Mange tenker på de klassiske musefellene når de hører om musefeller, og det er i stor grad disse som brukes i dag. Males riktignok litt kraftigere versjoner. Gentlemen det finnes også feller for å fange mus i reside, slik at du kan slippe dem tilbake til naturen uskadd.

Ikke bruk musegift eller rottegift mot mus som er i huset. Du risikerer at musen dør når den er i en vegg eller annet hulrom, og da vil du ha en «dødslukt» som vil spre seg i hele huset. Det anbefales IKKE. Vi anbefaler generelt kun bruk av reward når det gjelder mus som er utendørs og som er plagsomme i for eksempel en stall eller et hønsehus.

Produkter for privatpersoner, anbefalt av profesjonelle skadedyrbekjempere

Her på Skadedyrproffen får du både klassiske musefeller (klappfelle), musefeller for levende fangst, og elektriske og motoriserte musefeller. Det samme med rottefeller.

I tillegg kan du kjøpe en musebørste og spesiell rustfri stålull som er veldig enkel å montere.

Alle produktene du kan kjøpe her er produkter anbefalt av profesjonelle skadedyrteknikere.

Kontakt oss ​​dersom du har behov for skadedyrkontroll i Oslo!

En spesialisert skadedyrbekjempingstjeneste ytes av Oslo Skadedyrkontroll i hele Oslo og omegn. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Vår ekspertise gjør oss i stand til å tilby enestående skadedyrbekjempelsestjenester til både non-public og kommersielle kunder. En høyt utdannet utrydder fra vårt firma vil gi deg den beste tjenesten for fjerning av skadedyr.

Å finne skadedyr i hjemmet eller kontoret er en vanskelig opplevelse. En tett bybefolkning som Oslos gir skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr og klesmøll alt de trenger. Et sted hvor mat kan finnes, samt et sted hvor people kan være trygge. Med våre skadedyrtjenester i Oslo kan du være trygg på at ditt hjem eller kontor er fri for skadedyr.

Skadedyrtjenester er tilgjengelig i Bjerke , Alna og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Raske, effektive behandlinger skreddersydd til dine spesifikke behov
  • Bidrar til å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Teknikere med sertifisering jobber i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-firma

Ikke nøl med å kontakte oss dersom du trenger hjelp med skadedyrbekjempelse i din restaurant, lagerenhet eller hjemme.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...