Hva spiser mus?

sep 6, 2022 | Diverse

Mus, spesielt husmus, er det vanligste gnager som folks finner i hjemmene sine. De har en tendens til å lage reir av alt materiale de kan finne, og begynner ofte å angripe hjemmet ditt ved å krype inn gjennom sprekker eller hull. De har en fantastisk evne til å presse seg gjennom små hull og sprekker. (Derfor anbefaler vi å bruke en musebørste for å sikre huset ditt.)

Denne musetypen er vanligvis lys grå med blek underbuk, adult men kan også ha innslag av brunt. De er stort sett fra 6 til 10 cm lange. De formerer seg også raskt og spiser et bredt utvalg av menneskelig mat. Noe som betyr at hvis du har et museproblem, kan du også finne ut at de har raidet matskapene dine.

Her er hva du bør vite om matvanene deres og hvordan du forhindrer dem i å bo i hjemmet ditt.

Musemat

Husmus er altetendemen foretrekker å spise enkel mat som korn, frukt, frø og nøtter. I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke ost favorittmaten til en mus, selv om de vil spise den og praktisk talt alt som lukter godt. De spiser gjerne kjæledyrmat (hundemat, kattemat og annet dyrefôr), avhengig av hva som er tilgjengelig.

De vil også spise insekter hvis de finner dem, og vil gå i søppeldunker for å finne matrester. Husmus spiser vanligvis i skumring og daggry, og noen ganger i mellom.

Dessverre kan mus også forårsake mye skade på eiendom og helserisiko.

De er kjent for å gnage på elektriske ledninger og PEX-rør i vannrør. Noen ganger på jakt etter mat, og andre ganger for å bruke det som byggemateriale i reiret

De kan også grave seg ned i isolasjon, bokser, papirer og andre materialer for å bygge reir og produsere avkom. Spesielt i de kalde månedene kan de gjøre mye skade inne i et hjem, og kan også angripe biler for å holde varmen. Mange har opplevd at mus har gnagd på deler av bilen, som for eksempel rørene til spylervæsken.

Dessuten kan deres spisevaner sette måltidene dine og kroppen i fare De kan bære mange mikrober og patogener som er skadelige for mennesker, for eksempel hantavirus, og kan forurense maten din når de selv søker etter det.

Tegn på museangrep

Noen av de vanligste tegnene på museangrep inkluderer:

  • Skadede matbeholdere med gnagemerker på
  • Finne matrester med smokkemerker
  • Finne liten, stavformet avføring (museskitt/musepellets)
  • Elektrisk skade fra tygging
  • Oljeaktige skrapemerker på vegger og/eller fire- eller femtåede fotspor på gulvet

Mus formerer seg også raskt

En enkelt hunnmus kan føde opptil seks unger hver tredje uke. Dette kan vise seg å være farlig ikke bare for matskapet og det elektriske systemet, guys også for allergier og astma, da partikler av museskitt og urin kan komme inn i luften og utløse disse tilstandene.

Hvordan bli kvitt mus

Hvis du tror du kan ha et museproblem, kan du sette feller. Både klafffeller som dreper musene, og feller for levendefangst. Du kan også sette ut musegift, adult men du må ha en versjon som er godkjent for bruk av privatpersoner.

Mange agn musefeller med peanøttsmør og andre søttluktende eller klissete stoffer. Når du gjør det, bør du også sjekke fellene og sørge for å holde dem below oppsyn til enhver tid.

Kontakt oss for skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Vårt firma har håndtert flere skadedyrsangrep på Østlandet og Sørlandet i mange år. Vår ekspertise gjør oss i stand til å tilby enestående skadedyrbekjempelsestjenester til både personal og kommersielle kunder. Utryddere ved vårt Oslo skadedyrbekjemperfirma er høyt utdannede, kunnskapsrike og i stand til å yte ideal mulig support.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften din kan være en urovekkende opplevelse. En tett bybefolkning som Oslos gir skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr og klesmøll alt de trenger. Matkilder samt trygge havner. Vi jobber hardt for å sikre at ditt kontor eller hjem er fri for skadedyr i Oslo.

Vi tilbyr bekjempelse av skadedyr i Ullern , Søndre Nordstrand og andre områder.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Målrettede og hensiktsmessige behandlinger – Rask og effektiv
  • Bidra til å forhindre ytterligere angrep med prøvebehandling og råd
  • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte teknikere
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Trenger du skadedyrkontrolltjenester i din cafe, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...