Stripete borer: Hva du trenger å vite

jan 25, 2023 | Diverse

Kjedelige biller kan være til sjenanse for huseiere, spesielt de som har hus av trekonstruksjon eller møbler laget av tre. Borerne legger egg som klekkes til larver, og larvene spiser seg inn i treverket og lager hulrom som svekker treverkets bæreevne.

En av de vanligste typene snutebiller er Striped Weevil, også kjent som Anobium punctatum. I denne artikkelen vil vi gi deg alt du trenger å vite om Striped Dull Beetles, inkludert hvordan du gjenkjenner dem, hvordan du forebygger og bekjemper et angrep, og hva du skal gjøre hvis du allerede har et challenge.

Hva er en stripete kjedelig bille?

Stripete borebiller er små insekter som er ca 2-4 mm lange. De har en mørkebrun eller svart farge og er lett å kjenne igjen på de tydelige stripene som går langs ryggen. Fra hodet bakover. Gentlemen det er ikke billen som ødelegger veden, det er larven som gjør det:

stripet borelarve

Hvor finner du Striped Dull Beetles?

Stripete Borebiller trives greatest i fuktige og varme områder, og kan ofte finnes i kjellere, loft og i treverket i bærekonstruksjoner som har en viss fuktighet i treverket. De kan også finnes i møbler laget av tre, spesielt gamle eller antikke møbler. Stripete borebiller kan også angripe tregulv, panel og tømmer i bygninger.

Hvordan kan du forhindre et angrep av Striped Uninteresting Beetles?

Det viktigste du kan gjøre for å forhindre angrep av stripete kjedelig biller er å holde treverket tørt. Dette kan gjøres ved å sørge for god ventilasjon og ved å bruke en avfukter. Lekkasjer og opphopning av fuktighet bør repareres raskt og du bør sørge for at det ikke finnes fuktkilder.

Du bør også være oppmerksom på tegn på et angrep, som små hull i tre og finmalt spon (pulver) som kan sees rundt eller beneath disse hullene. Ved mistanke om angrep kan du kontakte oss for å få hjelp til å finne ut hva du sliter med.

Hvordan bekjempe et angrep av stripete kjedelige biller?

Hvis du allerede har et angrep av stripete kjedelig biller, er det viktig å cope with raskt for å unngå at problemet forverres. Vi vil kunne gi deg råd om hvordan du best kan bekjempe problemet og kan også tilby en rekke ulike behandlingsmetoder.

Behandlet med impregnering

En vanlig og anbefalt metode for å bekjempe Striped Uninteresting Beetles er å bruke spesielle insektmidler som sprøytes på treverket. Dette er effektivt, langvarig og kan også bevare treverket fra andre insekter som kan prøve igjen senere.

Vi har prøvd det meste som finnes der ute, og det mest kjente het Antiparasitt. Adult males det er ikke lov å bruke alene. Det var lenge et stort issue, gentlemen for ikke så lenge siden gikk Woodtox inn i handelen. Det er et veldig bra produkt som tar Stripete borebille, og også hindrer for eksempel stokkmaur i å etablere seg i samme tre.

woodtox-middel mot vedborende insekter som borer og husbiller

Tørk veden med en avfukter

En annen metode er å tørke ut treverket. For borere kan ikke leve i tre som er «tørt».

Denne metoden innebærer å bruke en avfukter for å trekke ut fuktigheten fra luften, og dermed sikre at treverket avgir fuktighet til luften. Da vil veden tørke, og borelarvene vil dø. Dette kan være en effektiv metode, men det krever en riktig dimensjonert avfukter samt evnen til å hindre uteluft i å komme inn. Vi kan hjelpe deg med å beregne hvilken avfukter du bør ha.

Arida Pro S25 avfukter

Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å fortsette å overvåke området etter behandlingen for å sikre at problemet ikke kommer tilbake.

Dette kan du behandle selv!

Stripete kjedelige biller kan være en plagsom skadedyr for huseiere, spesielt trekonstruksjoner (bygninger) og møbler laget av tre. Disse billene, eller rettere sagt larvene, kan gjøre uopprettelig skade.

Du kan enkelt forhindre eller stoppe et angrep ved enten å holde treverket tørt eller impregnere det med Woodtox. Vi kan gi deg veiledning om hvordan du bruker Woodtox, hvor mye du trenger for akkurat ditt bygg, og hvordan du bør bruke det.

Ta gjerne kontakt med oss.

Våre skadedyrtjenester i Oslo gjør det enkelt for deg!

Skadedyrselskaper i Oslo og omegn er levert av Oslo Skadedyrkontroll. På Østlandet og Sørlandet har vi tatt tak i flere skadedyrangrep opp gjennom årene. Som et resultat kan vi gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til både privatkunder og kommersielle kunder. Utryddere ved vårt Oslo skadedyrbekjemperfirma er høyt utdannede, kunnskapsrike og i stand til å yte greatest mulig service.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften din kan være en urovekkende opplevelse. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. En matkilde så vel som en trygg havn. Med våre skadedyrtjenester i Oslo kan du være sikker på at hjemmet eller kontoret ditt er skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam gir deg skadedyrkontrolltjenester i Søndre Nordstrand , Stovner og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Våre raske og effektive behandlinger er målrettet og tilpasset dine behov
  • Hjelper med å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte kontrollører
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Trenger du skadedyrkontrolltjenester i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...