Det er derfor avfuktere jobber for å fjerne mugg i kjellere

mar 30, 2023 | Diverse

Mugg i kjelleren er et vanlig dilemma som mange huseiere opplever. Det kan føre til en rekke helseproblemer og skader på hjemmet ditt. I tillegg er det en del skadedyr som trives i høy luftfuktighet, men som ikke tåler lav luftfuktighet more than tid. En effektiv måte å bekjempe problemet på er derfor å bruke en avfukter. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan en avfukter fungerer for å fjerne mugg i kjelleren din.

Hva er mugg og hvorfor er det farlig?

Mugg er en variety sopp som kan vokse på overflaten av organiske materialer som tre, papir, tepper og mat. Den vokser ofte i fuktige områder som kjellere og poor. Mugg kan forårsake allergiske reaksjoner, hodepine, øyeirritasjon og hudirritasjon. I tillegg kan det føre til alvorlige helseproblemer som astma og lungeinfeksjoner.

Hva forårsaker mugg i kjelleren?

Mugg i kjelleren kan oppstå på grunn av høy luftfuktighet, dårlig ventilasjon, lekkasjer og flom. Kjellere har en tendens til å være fuktige, noe som gjør det til et ideelt sted for mugg å vokse. Derfor anbefales det å bruke en stor nok avfukter for å kontrollere fuktigheten, og få luftfuktigheten less than et nivå der mugg trives.

Hvordan fungerer en avfukter?

En avfukter fungerer ved å trekke inn fuktig luft fra omgivelsene og avfukte den ved hjelp av en kjølevifte og et avfuktingssystem. Fuktigheten samles i en beholder eller ledes ut av huset gjennom en slange. Dette bidrar til å senke fuktighetsnivået i kjelleren, noe som kan hindre muggvekst.

Hvilken sort avfukter bør du bruke?

Det er to typer avfuktere du kan bruke for å fjerne mugg i kjelleren din: kondensavfuktere og tørkemiddelavfuktere.

Kondensavfukter

En kondensavfukter fungerer ved å trekke inn luft fra rommet og kjøle den ned til duggpunktet. Fuktigheten i luften kondenserer på kjøleplatene og drypper deretter ned i en beholder. Denne typen avfukter er enkel å bruke og er ideell for rom med moderat luftfuktighet. Dette er en variety avfukter som fungerer dårlig i lavere temperaturer, og bør ha mer enn 15C i omgivelsene.

Avfuktere med tørkerotor

En avfukter med tørkemiddelrotor bruker en absorberende rotor for å trekke ut fuktighet fra luften. Rotorene er belagt med et stoff som absorberer fuktighet og deretter varmes opp for å fjerne fuktigheten fra stoffet. Denne typen avfuktere er mer effektiv enn kondensavfuktere og er ideell for rom med høy luftfuktighet.

Sorpsjonsavfukter – den anbefalte typen

En sorpsjonsavfukter er en type avfukter som bruker en sorpsjonsprosess for å fjerne fuktighet fra luften. Denne bruker en tørkerotor, adult males fungerer mer effektivt. Den nye serien er ypperlig for å fjerne fuktproblemer i boliger og båter.

Sorpsjon er en prosess der et speedy stoff absorberer væske eller damp. I en sorpsjonsavfukter trekker en absorberende rotor inn fuktig luft, og fuktigheten absorberes av et materiale som er belagt på rotoren. Rotoren varmes deretter opp, og fuktigheten fordamper og forlater rotoren. Sorpsjonsavfuktere er ofte mer effektive enn kondensavfuktere og brukes ofte i større eller mer krevende områder. Imidlertid er de vanligvis dyrere og mer kompliserte å vedlikeholde.

Vi anbefaler Arida Professional S35 Mild som kan fjerne opptil 35 liter vann for every dag, mens nykommeren Arida Professional S25 Light-weight fjerner opptil 25 liter. Dette er veldig gode maskiner.

Ring når du trenger skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Opp gjennom årene har vi tatt tak i flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet. Våre råd om skadedyr kan brukes av både privat- og næringskunder. Å ha høyt utdannede utryddere er viktig for å levere de beste skadedyrfjerningstjenestene i Oslo.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. En tett bybefolkning som Oslos gir skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr og klesmøll alt de trenger. Matkilder samt trygge havner. Som skadedyreksperter i Oslo jobber vi for at hjemmet eller kontoret ditt skal være skadedyrfritt.

Ullern , Søndre Nordstrand og andre områder kan dra nytte av våre skadedyrtjenester.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • En målrettet og hensiktsmessig behandlingsplan som er rask og effektiv
  • Hjelper med å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Skadedyrkontrollører sertifisert i Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Enten du trenger skadedyrkontroll til din cafe, lager eller hjemme, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...