Historisk musefelle (video)

sep 7, 2022 | Diverse

Dette er en interessant musefelle. Selv om dagens musefeller for levende fangst kan være mer praktiske å bruke, og like effektive, er dette et spennende tilbakeblikk til fordums dager med different feller for levende fangst eller avliving.

Se denne videoen fra Rob Morrison fra The Curiosity Show

https://www.youtube.com/enjoy?v=22dOSAcJtHw

Slik fungerte musefellen

Et agn ble plassert i en liten sideboks med rist. Dette gjorde at musen kunne lukte og se maten, guys ikke spise den.

  1. I et forsøk på å komme til maten, gikk musa inn i en «tunnel», og en felledør fanget musen inne.
  2. Den eneste veien videre var å klatre opp en bratt sylinder. Inne i denne var det et nytt lem som var fjærbelastet. Musen klarte å skyve den til facet og klatre videre oppover, og så falt dette lemmet inn igjen og stengte veien tilbake for musa.
  3. Når musa dyttet på lemmen ble også den første falllemmen hevet, og dette gjorde at en ny mus kunne komme inn i tunnelen, og dermed var fellen klar til å fange igjen.
  4. Veien videre for den første musen var da litt opp og inn på en tallerken. Da musa nådde kanten av denne, tippet den ned, og musa falt ned i en beholder.
  5. Neste mus gikk akkurat samme vei, og havnet i samme container, og fellen var igjen klar for en tredje mus. Og så kunne den fange mange mus.

Det er nesten slik moderne «live seize-feller» fungerer, om enn litt enklere adult men like effektive.

Ønsker du å fange mus inne i huset og deretter slippe dem uskadd ut i naturen utenfor huset, anbefaler vi feller for levende fangst. Det som er viktig da er å tette huset slik at nye mus ikke kan komme inn. Vi anbefaler å bruke musebørster for å forsegle huset ditt. De er lette å legge, er svært effektive mot mus og holder i mange år. I mange år faktisk.

PS: Jeg mistenker at beholderen musen falt i faktisk inneholdt vann, og dermed at musa ville drukne. Det er uansett en dyrisk måte å behandle mus på, og jeg håper at fellen ble brukt til levende fangst. Da kunne musene slippes løs som med moderne feller.

Kontakt oss for skadedyrbekjempelse i Oslo!

I Oslo og omegn gir Oslo Skadedyrkontroll gode tjenester innen skadedyrkontroll. Selskapet har erfaring med å håndtere flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Vår evne til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder forbedres av dette. Ekspertutryddere som har spesialisert seg på fjerning av skadedyr i Oslo er med på laget vårt.

Det kan være plagsomt å finne skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette bybefolkning er en perfekt yngleplass for skadedyr som rotter, mus og kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Matkilder og trygge havner er begge viktige. I Oslo har vi et workforce av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Grorud , Gamle Oslo og andre områder kan dra nytte av våre skadedyrtjenester.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Raske, effektive behandlinger skreddersydd til dine spesifikke behov
  • Bidra til å forhindre ytterligere angrep med prøvebehandling og råd
  • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte teknikere
  • Vi hjelper HORECA-bransjen

Du kan kontakte oss når du trenger skadedyrbekjempelse til din cafe, ditt lager eller ditt hjem.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...