Hvilke navn brukes på Striped Boring Beetle? En oversikt over vanlige kallenavn

apr 17, 2023 | Diverse

49 borearter finnes i Norge

Stripeteborer er en av 49 borearter som finnes i Norge. Billen kan angripe både hus, møbler og andre tregjenstander laget av bartre og bjørk. Selv bøker og papirer som holdes fuktige kan bli angrepet. Det er larven til den stripete boreren som skader treverket. Navnene som brukes på den stripete boreren varierer, adult men mott, midd og mår er blant de vanligste.

Kallenavn for Striped Uninteresting Beetle

Billen har fått navn som mott, midd og mår på grunn av de sirkulære hullene som ofte sees i angrepet treverk. Disse hullene er spor etter tidligere angrep, hvor de voksne billene har gnaget seg ut.

Ifølge flere kilder, deriblant Folkehelseinstituttet og Naturhistorisk museum, har den stripete boreren (Anobium punctatum) mange kallenavn på norsk, blant annet midd, mott, mår, veggsnekker og dødsur. Disse kallenavnene brukes om billen i hele landet.

Stripete borer vanlig i hele Sør-Norge langs kysten, og finnes så langt nord som til Troms. Billen er særlig knyttet til menneskers boliger, der den lever blant annet i tremøbler og byggematerialer. Guys det må være en viss grad av fuktighet i treverket for at det skal trives.

Behandling kan gjøres ved oppvarming eller frysing av veden, eller ved bruk av kjemisk behandling som Woodtox. Vi anbefaler bruk av Woodtox da det er enkelt og slitesterkt.

Du kan stole på oss for skadedyrbekjempelse i Oslo!

Oslo Skadedyrkontroll er et spesialisert skadedyrfirma som betjener Oslo og omegn, og tilbyr skadedyrkontrolltjenester. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Vår skadedyrbekjempelsesekspertise gjør oss i stand til å gi eksepsjonell rådgivning til privat- og næringskunder. En høyt utdannet utrydder fra vårt firma vil gi deg den beste tjenesten for fjerning av skadedyr.

Våre teknikere forstår hvor plagsomt det kan være å oppdage skadedyr som bor i hjemmet eller bedriften din. Den tette urbane befolkningen i Oslo tiltrekker seg skadedyr, som rotter, mus og skadedyr som kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Matkilder og trygge havner er begge viktige. Som skadedyreksperter i Oslo jobber vi for at hjemmet eller kontoret ditt skal være skadedyrfritt.

Er du på jakt etter bekjempelse av skadedyr i Stovner , St. Hanshaugen og andre områder kan vi hjelpe deg.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Behandlinger som virker raskt – målrettet og tilpasset din situasjon
  • Skadedyrråd – forhindrer ytterligere angrep
  • Et crew av sertifiserte teknikere jobber i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Ikke nøl med å kontakte oss dersom du trenger hjelp med skadedyrbekjempelse i din restaurant, lagerenhet eller hjemme.

Det er smart å montere musepakninger om sommeren

Det er smart å montere musepakninger om sommeren

I løpet av forrige høst og vinter ble vi kontaktet av over hundre bolig- og hytteeiere som var fortvilet over å ha ubudne gjester på besøk. Dette er uheldig for de det gjelder, men det er heldigvis mulig å gjøre noe med det. Musetetting er det viktigste steget du kan...

Fakta om edderkopper i Norge: Alt du trenger å vite

Fakta om edderkopper i Norge: Alt du trenger å vite

Edderkopper er en fascinerende gruppe av dyr som finnes i hele verden, inkludert Norge. Med over 500 arter som kaller landet sitt hjem, er det et bredt utvalg av både form og atferd å observere hos disse små dyrene. Edderkopper i Norge er generelt ufarlige for...