Hvordan bli kvitt edderkopper: Effektive metoder og tips

apr 21, 2023 | Diverse

Edderkopper kan være små og ufarlige, men for mange mennesker kan de være en kilde til ubehag og redsel i hjemmet. Å holde hjemmet ditt fritt for edderkopper kan være en utfordring, spesielt hvis du bor i et område med mange av dem. Det finnes imidlertid flere metoder for å bli kvitt edderkopper og forhindre at de kommer tilbake.

En enkel løsning er å bruke riktig type insektmiddel som en barriere» som hindrer edderkoppen i å komme inn, og et annet langtidsvirkende ikke-giftig insektmiddel som sikrer fjerning av de som kommer inn. (Dette vil også fjerne andre typer insekter inne i hjemmet .)

Vi anbefaler InsektNix + Permetrin

Innendørs: InsektNix er et anbefalt produkt for å redusere invasjonen av edderkopper på en giftfri og effektiv måte. Dette produktet har vist seg å levere langvarige resultater og kan bidra til å holde hjemmet fritt for edderkopper. InsektNix har bidratt til å gi mange et fredelig hjem, uten forstyrrelser fra edderkopper.

InsektNix fungerer ved å tørke ut krypende insekter som edderkopper, veggedyr, snutebiller og de fleste andre krypende insekter. Produktet inneholder ikke gift, noe som gjør det trygt å bruke i soverom og oppholdsrom. Du kan trygt behandle hjemmet ditt med InsektNix og være sikker på at det er et miljøvennlig valg.

Mange mennesker har allerede opplevd suksess med å bruke InsektNix. For eksempel nevner en fornøyd kunde at de har slitt med en stor husedderkoppinvasjon i leiligheten deres i flere år, men nå lar edderkoppene dem være i fred takket være InsektNix. Ved å følge anbefalingene og bruke produktet riktig, er det mulig å oppnå gode resultater og en betydelig reduksjon av dem.

Dette er rett og slett lykke i en boks. Jeg har slitt med en stor husedderkoppinvasjon i boligblokken min i flere år, men nå lar de meg være i fred takket være insektsnix. Anbefalt! (Ina Wallace)

Det er viktig å huske at regelmessig vedlikehold, som støvsuging og fjerning av spindelvev, fortsatt er nødvendig for å holde edderkopper unna. InsektNix er et hjelpemiddel som kan bidra til å forsterke andre forebyggende tiltak og dermed sikre et hjem uten edderkopper.

Utendørs: Edderkoppene kommer ofte inn gjennom åpne vinduer, og ved å spraye et avvisende stoff på utsiden av vinduskarmene hindrer du dem i å krype inn. Der anbefaler vi Super Permethrin-sprayen.

Her er en god del på en pakke med begge insektsprayene vi anbefaler.

insektspray kombinasjon

Årsaker til edderkopper i hjemmet

Edderkopper kan finnes i hjemmet av ulike årsaker. En av de vanligste årsakene til en edderkopp er tilstedeværelsen av insekter og andre skadedyr, som edderkopper spiser. Hvis hjemmet ditt har et høyt antall insekter, blir det et attraktivt sted for edderkopper å slå seg ned og finne mat.

En annen faktor som kan føre til at edderkopper kommer inn i boligen er dårlig ventilasjon og fuktighet. Fuktige og dårlig ventilerte områder kan tiltrekke seg edderkopper, da de foretrekker mørke og fuktige omgivelser å gjemme seg.

Edderkopper kan også komme inn i boligen gjennom små åpninger, sprekker og hull i vegger, gulv og tak. De søker etter beskyttede steder for å legge egg og bygge spindelvev. Ved å blokkere disse åpningene blir du lettere kvitt edderkoppene. Men det enkleste er å spraye inn litt InsektNix, for da vil pulveret trekke fuktigheten ut av insektene som gjemmer seg der, og de dør.

Noen faktorer som kan bidra til edderkopper i hjemmet inkluderer:

 • Høy luftfuktighet
 • Utilstrekkelig vedlikehold og rengjøring
 • Sprekker, hull og åpninger i strukturen som de kan gjemme seg i

Forebyggende tiltak

For å redusere antall edderkopper i hjemmet er det viktig å iverksette forebyggende tiltak. Her er noen tips for å holde edderkopper unna:

Rydding og rydding

Et rent og ryddig hjem gir færre gjemmesteder for edderkopper. Sørg for å støvsuge og vaske regelmessig for å fjerne spindelvev og eventuelle egg. Å rydde rot og bokser bidrar også til å redusere gjemmesteder for edderkopper. Vi anbefaler også å holde områder som kjellere og loft ryddige, samt redusere mengden «søppel» og gamle kasser.

En annen effektiv metode er å holde huset rent og ryddig ved å støvsuge regelmessig, spesielt på vanskelige steder som under benkeplater, bak skap og store møbler. Dette vil fjerne både edderkopper og spindelvevene deres, samt redusere gjemmestedene de kan ha. Støvsuging og fjerning av spindelvev anbefales.

Tetting av sprekker og hull

For å hindre at edderkopper kommer inn i hjemmet, er det viktig å tette alle sprekker og hull som de kan krype gjennom. Sjekk at dører, vinduer og ventilasjonsåpninger er godt tette. Sørg også for å tette åpninger mellom gulv og vegger, samt rundt rørledninger og kabelkanaler.

Reduser fuktighet – Bruk en effektiv avfukter

Edderkopper trives i områder med høy luftfuktighet, da de trenger fuktighet for å unngå å tørke ut. Skadedyrskongen.no påpeker at en fuktig kjeller eller loft kan tiltrekke seg flere edderkopper. Et effektivt tiltak for å redusere luftfuktigheten er å bruke en avfukter. En avfukter vil bidra til å skape et mindre gunstig miljø for edderkopper og andre skadedyr.

Naturlige måter å bli kvitt edderkopper på

Det finnes flere naturlige metoder for å bli kvitt edderkopper i hjemmet. Disse inkluderer bruk av essensielle oljer, eddikløsninger og sterkt luktende sitrusfrukter. Det er viktig å holde hjemmet rent og fjerne spindelvev regelmessig for å minimere risikoen for edderkoppinvasjon.

Essensielle oljer

Eteriske oljer som peppermynteolje kan være effektive for å holde edderkopper unna. Bland noen dråper peppermynteolje med vann i en sprayflaske og spray rundt områder der du har sett edderkopper og spindelvev. Edderkopper liker ikke lukten av peppermynte, noe som kan bidra til å holde dem borte fra hjemmet ditt (kilde). Men profesjonelle skadedyrbekjempere anbefaler ikke denne metoden.

Eddikløsning

En annen naturlig løsning for å bli kvitt edderkopper er å lage en eddikløsning. Bland like deler hvit eddik og vann i en sprayflaske og spray rundt områder der edderkopper og spindelvev er observert. Eddikløsningen kan også bidra til å holde andre skadedyr, som maur, borte fra hjemmet ditt. Ulempen er at dette bare fungerer til eddiken har forsvunnet. Løsning med tørkepulver varer betydelig lenger.

Sitrusfrukter

Sitrusfrukter, som sitroner og appelsiner, har en sterk lukt som edderkopper ikke liker. Plasser sitrusskall rundt huset, spesielt nær dører og vinduer, for å avskrekke edderkopper fra å komme inn. Husk å bytte ut sitrusskallene regelmessig for å opprettholde effektiviteten.

Kjemiske midler og insektmidler

Når du ønsker å bli kvitt edderkopper, kan kjemiske midler og insektmidler være effektive løsninger. Det finnes ulike produkter på markedet som er spesialdesignet for å bekjempe edderkopper, og noen av de mest populære er Super Permethrin. InsektNix er også effektivt, men det er 100% naturlig. Det er ikke produsert, men naturlig diatoméjordpulver.

InsektNix mot edderkopper (langtidseffekt)

InsektNix er et insektmiddel spesielt utviklet for å bekjempe edderkopper, andre insekter, nymfer, larver og egg. Dette produktet er langtidsvirkende, noe som betyr at det vil fortsette å virke i opptil 6 måneder etter påføring. InsektNix kan enkelt påføres områder der edderkopper og eggene deres er vanlige, for eksempel i hjørner, vinduskarmer, inne i sprekker og bak møbler.

Fordeler med InsektNix:

 • Langtidseffekt – opptil 6 måneder
 • Effektiv mot edderkopper og deres egg
 • Lett å bruke
 • Ikke giftig
 • Insektene kan ikke bli motstandsdyktige mot dette

Insektnix spray

Super Permethrin Against Spiders (Instant Kill)

Super Permetrin er et kjemikalie som er utviklet for å kontrollere edderkopper og en rekke andre insekter. I motsetning til InsektNix, som har en langtidseffekt, har Super Permethrin en umiddelbar drepende effekt. Dette gjør at Super Permetrin kan brukes til å fjerne edderkopper raskt og effektivt fra et infisert område.

Utsiden av vinduskarmene og spaltene der vinduene åpnes kan sprayes med Super Permetrin. Dette vil bidra til å forhindre at edderkopper kommer inn i hjemmet og redusere antallet du må forholde deg til.

Super Permethrin kan også brukes sammen med InsektNix for å oppnå en umiddelbar effekt og en langvarig beskyttelse mot edderkopper. Begge produktene bør påføres i henhold til produsentens anvisninger for best mulig effekt.

Fordeler med Super Permetrin:

 • Øyeblikkelig drepende effekt
 • Kan brukes alene eller sammen med InsektNix
 • Rask og effektiv fjerning av edderkopper
 • Kan brukes til å lage en «usynlig barriere» mot insekter

Hvordan bli kvitt edderkopper: Effektive metoder og tips 3

Edderkoppfobi (araknofobi) er smertefullt for den det gjelder

Edderkoppfobi, også kjent som araknofobi, er en irrasjonell frykt for edderkopper. Fobien kan oppstå på grunn av en tidligere skremmende opplevelse med edderkopper, eller hvis omgivelsene signaliserer at edderkopper er farlige.

Mange mennesker har araknofobi

Araknofobi er en vanlig fobi og mange mennesker lider av denne frykten. Edderkopper kan virke skremmende på grunn av deres lange, noen ganger pelskledde ben, mørke kropper og klissete nett. Dette kan føre til at personer med fobi føler seg ekstremt ukomfortable og engstelige i nærvær av edderkopper eller i situasjoner der edderkopper kan være tilstede.

For å overvinne araknofobi er det viktig å møte frykten og jobbe for å forstå at edderkopper i Norge generelt sett ikke utgjør en trussel for mennesker. (Noe er ganske annerledes i land med giftige edderkopper.)

Tørkepulver (InsektNix) hjelper på antall edderkopper, og derfor frykten

En metode for å redusere frykten for edderkopper er å redusere antallet edderkopper du kommer i kontakt med. Tørkemidler som InsektNix kan bidra til å redusere antall edderkopper i hjemmet ved å tørke ut insektene og gjøre det vanskeligere for dem å overleve. Dette kan være en effektiv måte å redusere frykten hos de som lider av araknofobi.

Ved å holde antallet edderkopper nede i hjemmet, kan det være lettere for en person med araknofobi å jobbe med frykten sin og lære å håndtere edderkopper på en mindre angstfylt måte.

Profesjonell hjelp

Hvis du ønsker å bli kvitt edderkopper i hjemmet ditt, kan det være nyttig å få profesjonell hjelp fra en skadedyrbekjemper. Det finnes ulike selskaper som tilbyr tjenester for å håndtere edderkopper og andre skadedyr.

Det er også viktig å forebygge edderkoppangrep ved å holde hjemmet rent og ryddig. Dette inkluderer rengjøring av kjeller og montering av nettingrammer på vinduene. Ved å følge disse enkle forholdsreglene kan du redusere sjansen for edderkoppproblemer i hjemmet ditt.

Vårt team av skadedyreksperter kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i Oslo.

Våre spesialister ved Oslo Skadedyrkontroll yter spesialisttjenester innen skadedyrbekjempelse i hele Oslo og omegn. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. Som et resultat er vi i stand til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til private og kommersielle kunder. Å ha høyt utdannede utryddere er viktig for å levere de beste skadedyrfjerningstjenestene i Oslo.

Skadedyrangrep kan være plagsomt for deg, din familie eller din bedrift. Oslos tette bybefolkning er en perfekt yngleplass for skadedyr som rotter, mus og kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. En matkilde så vel som en trygg havn. Ved hjelp av vårt team av skadedyreksperter i Oslo kan du få en skadedyrfri bolig eller kontor.

Vi tilbyr skadedyrkontroll i Sagene , Nordstrand og andre områder.

Vi tilbyr Oslo-folk:

 • Målrettede og hensiktsmessige behandlinger – Rask og effektiv
 • Bidra til å kontrollere ytterligere infestasjoner med proofing og råd
 • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte tkadedyrkontrollører
 • Vi hjelper HORECA-firma

Trenger du skadedyrkontrolltjenester i din restaurant, lager eller hjemme, ikke nøl med å kontakte oss.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...