Kasusstudie: Effektiv kontroll av maursamfunn i et hjem

apr 12, 2023 | Diverse

Bakgrunn og kontekst: En kvinne ringte til Sørlandet Skadedyrkontroll AS i begynnelsen av mars 2023, da hun hadde problemer med mange små maur inne i huset sitt. Det var denne tiden av året, og det betydde at maurene allerede hadde slått seg ned i huset.

Difficulty eller utfordring: Selv om det bare var noen få maur, var det åpenbart at det var et massivt maurproblem som ville øke more than tid. Når maur bor inne i huset om vinteren, bor de der hele året, og problemet vil bare øke.

Mål: Målet var å bli kvitt maurene for godt, og fjerne dem fra hjemmet.

Strategi: Sørlandet Skadedyrkontroll AS brukte maurlokkbokser fra Skadedyrproffen AS, med forgiftet maurråte inne i boksene. Med andre ord god maurgift i lokkeformat. Agnboksene ble plassert inne i hjemmet, i nærheten av der maurene gikk inn i sprekker og kom ut av sprekker i veggen.

Resultater: Først var det bare noen få maur, males dagen etter ringte kvinnen og sa at det var helt svart av maur. Det luktet maur, og de gikk bort til maurbeitekassene og spiste der før de gikk tilbake til reiret.

Etter tre dager begynte antallet maur å avta, og det ble færre og færre for hver dag inntil en dag ingen maur ble observert. Etter å ha ventet en uke eller så uten å se maur, kunne det med stor sannsynlighet fastslås at maursamfunnet var fjernet, og dronningen var død.

Læringspunkter: Maurfellekasser med fersk forgiftet maurråte av riktig variety fungerer bra. Selv om det kan virke som om problemet blir verre i starten, vil mengden maur gradvis avta around tid. Vi anbefaler Swirr og Kvitt Super Concentrate

Applikasjon: Denne metoden kan brukes i ulike situasjoner og sammenhenger når du oppdager pinnemaur, sukkermaur eller andre maurarter.

Henrettelse: Sørlandet Skadedyrkontroll AS ledet av fagsjef Glen Hovdal gjennomførte testen i et hus i Vegårsdal tidlig i mars 2023. Sørlandet Skadedyrkontroll AS er medeier i Skadedyrproffen AS, og tester en rekke produkter for å finne ut hva som fungerer bra og hva som bør ikke selges. Vi anbefaler typen forgiftet agn som vi selger mot maur.

Vårt workforce av skadedyreksperter kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i Oslo.

Skadedyrselskaper i Oslo og omegn er levert av Oslo Skadedyrkontroll. Selskapet har erfaring med å håndtere flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Ved å bruke denne kunnskapen kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. En høyt utdannet utrydder fra vårt firma vil gi deg den beste tjenesten for fjerning av skadedyr.

Skadedyrangrep kan være plagsomt for deg, din familie eller din bedrift. Den tette urbane befolkningen i Oslo tiltrekker seg skadedyr, som rotter, mus og skadedyr som kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Matkilder samt trygge havner. Med våre skadedyrtjenester i Oslo kan du være trygg på at ditt hjem eller kontor er fri for skadedyr.

Enten du trenger skadedyrtjenester i Nordstrand , Nordre Aker, eller andre steder, kan vi hjelpe.

Vi tilbyr Oslo-folk:

  • Effektive behandlinger som er raske og smertefrie – målrettede og passende
  • En prøve- og rådgivningstjeneste – for å forhindre ytterligere angrep
  • I Oslo og i hele Norge har vi sertifiserte kontrollører
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Vi kan hjelpe deg med skadedyrkontroll i din restaurant, i et lager eller i huset ditt.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...