Brun pelsbille – Hvordan stoppe det?

sep 3, 2022 | Diverse

https://www.youtube.com/enjoy?v=HlHaW8i1aQY

Hvordan bekjempe brun pelsbille / Majorstub bille?

Noen tyr til å bruke insektmidler for å utrydde billene, males de opplever ofte at dette ikke løser problemet. Bruk av insektmidler i boliger bør minimeres, og billene kan lett finne steder som ikke er behandlet, for eksempel bak bokhyller og skap.

Tørkepulver som Insektnix virker mot biller, og også mot brune pelsbiller. Det er ikke giftig og ikke skadelig for mennesker. Vi anbefaler derfor å bruke denne mot brune pelsbiller.

Insektnix er en spray med et giftfritt middel som virker mot veggedyr, skjeggete insekter, edderkopper og brune pelsbiller/Majorstubille.

Selve pulveret inni er godt kjent fra før, men i en spraybeholder er det mye enklere å bruke. Dette er en ny og fantastisk effektivt produkt mot krypende insekter. Kan også brukes mot maur og andre insekter.

Tørkepulver brukes mot mange typer insekter i ulike sammenhenger og er testet på veggedyr og midd, hvor det har en suveren evne. Profesjonell skadedyrbekjempelse av veggedyr utføres nå i stor grad med tørkepulver som den viktigste delen av bekjempelsen. Insektnix har også god effekt mot sølvkryss og skjeggkre.

Midlet er helt ugiftig og utgjør ingen fare for miljøet.

Dette er sprayen Glen Hovdal anbefaler å bruke mot den brune pelsbillen:

InsektNIX SPRAY mot veggedyr, edderkopper og snutebiller

Fra FHI:
Brun pelsbille (Attagenus smirnovi) kalles av mange «Majorstu-billen», da den i mange år kun ble funnet på Majorstuen i Oslo og tilliggende områder. Denne støv- og hudeteren er ekstremt vanlig i Oslo og sprer seg til tettbygde strøk over resten av landet.

Favorittsteder er below kjøleskap og komfyr. Bak, under og langs lister i alle rom. De trives også i sprekker mellom gule planker. Larvene er skyggefulle og flytter seg raskt til skjulestedet hvis de blir oppdaget eller føler seg truet. Larvene utvikler seg i minimum amount 3 måneder og puppestadiet varer fra 8-13 dager før de klekkes som voksne biller. For at utviklingen skal gå så raskt er de avhengig av en temperatur på 24 grader celsius, ellers tar utviklingen lengre tid.

I Norge ble den brune pelsbillen først funnet i november 1983 på en studenthybel på Majorstuen i Oslo (1). I årene etter ble den svært vanlig på Majorstuen og spredte seg raskt til Bislett og andre byområder i Oslo vest. Navnet «Majorstu-billen» ble etablert i disse årene. Fra 1997 har den spredt seg i Oslo, først mot Sagene, Torshov, Grünerløkka, Tøyen og Kampen, fra ca. i 2000 ble den funnet in excess of hele Oslo og i nabokommunene. I tillegg er det frem til i dag gjort spredte funn andre steder i Norge, som på Lillehammer, i Skien, Sandefjord, Trondheim, Bergen og Harstad.

Brun pelsbille – Hvordan stoppe det?, Skadedyrproffen på YouTube

Våre skadedyrtjenester i Oslo gjør det enkelt for deg!

Skadedyrselskaper i Oslo og omegn er levert av Oslo Skadedyrkontroll. Som et group har vi tatt hånd om flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet opp gjennom årene. Ved å ha denne ekspertisen kan vi gi råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. En høyt utdannet utrydder fra vårt firma vil gi deg den beste tjenesten for fjerning av skadedyr.

Teamet vårt er klar in excess of hvor plagsomt det kan være å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette bybefolkning er en perfekt yngleplass for skadedyr som rotter, mus og kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Gir både mat og trygg havn. Enten det er hjemmet eller kontoret ditt, vi sørger for skadedyrkontroll i Oslo som holder det skadedyrfritt.

Du kan stole på at vårt skadedyrteam gir deg skadedyrkontrolltjenester i Frogner , Bjerke og andre områder.

Vi tilbyr Oslo og omegn:

  • Raske og effektive behandlinger – skreddersydd og tilpasset dine behov
  • Hjelper med å forhindre ytterligere angrep gjennom prøvebehandling og råd
  • Et crew av sertifiserte teknikere jobber i hele Oslo og Norge
  • Vi hjelper firmaer i HORECA bransjen

Vi kan hjelpe deg med skadedyrbekjempelse i din cafe, skadedyrbekjempelse i et lager, eller skadedyrbekjempelse i hjemmet ditt.

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet?  Se her

Bestiller du varer til hytta eller feriestedet? Se her

Dessverre hender det av og til at Posten (Carry) sender varer tilbake selv om de er sendt til et feriested eller en hytte du eier. Årsaken er at Posten kun skal levere post til adresser hvor du enten er registrert som borger, eller hvor du på forhånd har gitt Posten...

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Goblin-fakta: Lær mer om disse fascinerende skapningene

Kroket troll, også kjent som Oniscidea, er små, flate insekter som ofte finnes i hager og skoger. De er ett viktig del av økosystemetettersom de bryter ned dødt organisk materiale og bidrar til å gjøre jorden mer fruktbar. Kroketroll kan ha en til to generasjoner i...