Hvorfor er stokkmaur så vanskelig å utrydde?

apr 20, 2023 | Diverse

Utryddelsesmetoder og utfordringer

Pinnemaur kan forårsake skade på treverk i hus, og det kan være en utfordring å eliminere dem. Her er noen metoder og utfordringer knyttet til utryddelse av stokkmaur:

Kjemisk kontroll

Kjemisk kontroll innebærer bruk av insektmidler for å bekjempe stokkmaur. Det finnes to typer maurgift: Øyeblikkelig gift som dreper ved kontakt, og forgiftet agn som skal virke above tid. Maurpulver som kan blandes med vann er en metode som kan brukes til å utrydde stokkmaur selv. En annen tilnærming er bruk av forgiftet agn. Dette er metoden vi i Skadedyrproffen generelt anbefaler å bruke når stokkmaur har etablert seg i et hus, fordi det kan være svært vanskelig å avdekke stokkmaurens reir innendørs.

https://www.youtube.com/view?v=uHXNYJu9aa0

Biologisk kontroll

Biologisk kontroll innebærer bruk av naturlige fiender for å eliminere stokkmaur. Dette kan omfatte rovpattedyr, parasitter eller mikroorganismer. Selv om biologisk bekjempelse kan være en effektiv metode for å bekjempe andre skadedyr, er det lite informasjon om bruken av denne metoden for stokkmaur.

Fysiske barrierer

Fysiske barrierer kan bidra til å hindre stokkmaur fra å få tilgang til huset. Det anbefales for eksempel å holde uteområdet ryddig ved å unngå busker, planter og vedhauger tett inntil grunnmuren, da maurene ikke liker småstein og grus. Å fjerne gamle stubber i hagen og sørge for at greiner fra trær og busker ikke henger more than huset kan også redusere sannsynligheten for stokkmaurangrep.

Forebygging

Generelle forholdsregler kan bidra til redusert sannsynlighet for stokkmaurangrep. Disse tiltakene inkluderer:

  • Maintain uteområdet ryddig
  • Fjern gamle stubber og råtnende treverk nær husveggen
  • Ikke steady ved inntil husveggen

Det er viktig å merke seg at selv om disse tiltakene kan redusere risikoen for angrep, er det ingen garanti for å eliminere stokkmaur fullstendig.

Ring oss dersom du er i behov for hjelp med skadedyr i Oslo!

Våre spesialister ved Oslo Skadedyrkontroll yter spesialisttjenester innen skadedyrbekjempelse i hele Oslo og omegn. Opp gjennom årene har vi hjulpet med flere skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet. Vår evne til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder forbedres av dette. Ekspertutryddere som har spesialisert seg på fjerning av skadedyr i Oslo er med på laget vårt.

Det kan være plagsomt å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Oslos tette befolkning tilbyr kakerlakker, veggedyr, klesmøll, rotter, mus og fugler det de trenger for å overleve. Gir både mat og trygg havn. Med vårt Oslo skadedyrteam sørger vi for at du har et skadedyrfritt hjem eller kontor.

Ullern , Søndre Nordstrand og andre områder kan dra nytte av våre skadedyrtjenester.

Vi tilbyr Oslo-folks:

  • Målrettede og hensiktsmessige behandlinger – Rask og effektiv
  • En prøve- og rådgivingstjeneste kan bidra til å forhindre ytterligere angrep.
  • Skadedyrteknikere sertifisert i Oslo og Norge
  • Vi hjelper HORECA-firma

Vi kan hjelpe deg med skadedyrkontroll i din cafe, i et lager eller i huset ditt.

Det er smart å montere musepakninger om sommeren

Det er smart å montere musepakninger om sommeren

I løpet av forrige høst og vinter ble vi kontaktet av over hundre bolig- og hytteeiere som var fortvilet over å ha ubudne gjester på besøk. Dette er uheldig for de det gjelder, men det er heldigvis mulig å gjøre noe med det. Musetetting er det viktigste steget du kan...

Fakta om edderkopper i Norge: Alt du trenger å vite

Fakta om edderkopper i Norge: Alt du trenger å vite

Edderkopper er en fascinerende gruppe av dyr som finnes i hele verden, inkludert Norge. Med over 500 arter som kaller landet sitt hjem, er det et bredt utvalg av både form og atferd å observere hos disse små dyrene. Edderkopper i Norge er generelt ufarlige for...

Hvorfor kommer maur inn i huset?  Årsaker og løsninger

Hvorfor kommer maur inn i huset? Årsaker og løsninger

Maur er små insekter som kan invadere hjemmet ditt og forårsake problemer. De kan ødelegge mat, gnage på tre og til og med bite mennesker. Årsakene til at maur kommer inn i huset kan variere, men det er noen vanlige faktorer som kan tiltrekke dem.Sammendrag:En av de...